Islàndia

Idiomes que es parlen a Islàndia: Islandès.

Creixement del PIB: 4%
PIB per càpita: $ 70.100
Balança comercial / Producte Interior Brut: 3,5%
Població: 300.000 habitants
Deute públic / PIB: 40%
Taxa d'atur: 2,8%
Inflació: 1,8%

Economia d'Islàndia

L'economia d' Islàndia combina una estructura capitalista i de lliure mercat amb un ampli sistema de benestar. A excepció d'un breu període durant la crisi de 2008, Islàndia ha aconseguit en els últims anys un elevat creixement, un baix nivell d'atur i una distribució uniforme dels ingressos. L'economia d'Islàndia s'ha anat diversificant cap a les indústries manufactureres i de serveis en l'última dècada, particularment en els sectors del turisme, la producció de software i la biotecnologia. Les abundants fonts geotèrmiques i hidroelèctriques han atret inversions estrangeres en el sector de l'alumini, han impulsat el creixement econòmic i han despertat cert interès en les empreses d'alta tecnologia que busquen establir centres de dades que utilitzen energia verda barata.

El turisme, l’alumini i la pesca són els pilars de l'economia. Durant dècades, l'economia islandesa va dependre en gran mesura de la pesca, però el turisme ha superat a la pesca i a l'alumini com la principal indústria d'exportació d'Islàndia. El turisme representava el 8,6% del PIB d'Islàndia el 2016, i el 39% de les exportacions totals de mercaderies i serveis. Entre 2010 i 2017, el nombre de turistes que van visitar Islàndia va augmentar en gairebé un 400%.

Des de 2010, el turisme s'ha convertit en un dels principals motors del creixement econòmic d'Islàndia, amb un nombre de turistes 4,5 vegades superior a la població islandesa en 2016.

Islàndia segueix sent sensible a les fluctuacions dels preus mundials de les seves principals exportacions i a les fluctuacions de la taxa de canvi de la corona islandesa. Després de la privatització del sector bancari a principis de la dècada de 2000, els bancs nacionals es van expandir agressivament en mercats estrangers, i els consumidors i les empreses es van endeutar fortament en divises estrangeres. L'empitjorament de la situació financera mundial al llarg de 2008 es va traduir en una forta depreciació de la corona enfront d'altres monedes importants. L'exposició a l'exterior dels bancs islandesos, els préstecs i actius ascendien a gairebé nou vegades el PIB de país, es va tornar insostenible.

Els tres bancs més grans d'Islàndia van col·lapsar a finals de 2008. El PIB va caure un 6,8% el 2009 i la desocupació va arribar a un màxim del 9,4% al febrer de 2009. Es van crear tres nous bancs que van absorbir actius nacionals dels bancs col·lapsats. Dos d'ells són de titularitat majoritària de l'Estat, que pretén reprivatitzar-los. Des del col·lapse del sector financer d'Islàndia, les prioritats econòmiques del Govern han inclòs la estabilització de la corona, l'aplicació de controls de capital, la reducció de l'elevat dèficit pressupostari d'Islàndia, la contenció de la inflació, el tractament de l'elevat deute de les llars, la reestructuració del sector financer i la diversificació de l'economia. Els controls de capital es van retirar al març de 2017, però algunes mesures financeres, com els requisits de reserva per a inversions específiques relacionades amb noves entrades de divises, segueixen en vigor.

Agència de traducció Català-Islandès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Islàndia? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Islandès… Oferim serveis de traducció tècnica Islandès-Català, traducció legal Islandès-Català, traducció de llocs web Islandès-Català, o traducció de subtítols Islandès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Islandès a Islàndia i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.