Idioma albanès

L'albanès (també conegut com Shqip), constitueix per si mateix una branca de la llengua indoeuropea. El parlen 7,3 milions de persones a Albània, Kosovo, Macedònia, Montenegro, Bulgària, República Txeca, Grècia, Turquia i també comunitats d'immigrants de tot el món.

El 1854 es va demostrar que l'albanès era una llengua indoeuropea. Si bé no hi ha consens entre els estudiosos sobre el seu origen, en general es creu que els avantpassats dels albanesos es van separar de l'idioma Proto-Indo-Europeu fa uns 4.000 anys. Hi ha dos dialectes de l'albanès i els seus parlants poden entendre’s entre ells. El Riu Genusus, a Albània, divideix el país en dues zones dialectals.

El tosk (toskërishtja) el parlen uns 3 milions de persones a sud del Genusus. També es parla a Itàlia, Grècia i en petites comunitats d'immigrants albanesos a Ucraïna, Turquia, Egipte i Estats Units. L'albanès estàndard es basa en el dialecte tosk. El tosk té tres variants: Arbëreshë, parlat a Itàlia; Arvanitika, parlat a Grècia; i Tosk, parlat a Albània.

El gheg (gegërishtja) el parlen uns 2,8 milions de persones a nord del Genusus. També es parla a Sèrbia i Montenegro ia la República de Macedònia. L'albanès estàndard (basat en el dialecte tosk) és l'idioma nacional d'Albània, on el parlen 2,9 milions de persones. El albanès de nord (basat en el dialecte gheg) és la llengua regional de facto de Kosovo.

Agència de traducció castellà<>català<>albanès

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma albanès, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-albanès com albanès-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en albanès? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en albanès és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-albanès fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer albanès-català o un Traductor legal albanès-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.