Idioma bosnià

El bosnià, босански (Bosanski) pertany al grup eslau septentrional de la família de llengües indoeuropees. Després de la desintegració de Iugoslàvia, el serbocroat, definit com la llengua comuna de serbis, croats, bosnians i montenegrins, es va dividir oficialment en tres llengües recíprocament intel·ligibles: bosnià, croat i serbi. Aquestes llengües es basen en gran mesura en consideracions polítiques, més que lingüístiques. Tot i que el serbi, el croat i el bosnià es diferencien en diversos aspectes, aquestes diferències no afecten la seva comprensibilitat mútua, ja que comparteixen el mateix sistema fonètic, gramatical i de vocabulari.

Dialectes del bosnià

El quadre dialectal del bosnià, així com el del serbi i el croat, és força complex i és compartit per les tres llengües. La principal diferència dialectal es basa en la pronunciació de la consonant inicial en la paraula "què"

El štokavià, al seu torn, té tres variants, basades en tres pronunciacions diferents de les vocals actuals que van reemplaçar a la vocal llarga comuna eslava [æ], coneguda com a 'jat'.

Parlants de bosnià

El bosnià estàndard, basat en el štokavià és l'idioma oficial de Bòsnia i Hercegovina. El parlen uns 2 milions de persones a Bòsnia. També es parla a Sèrbia, Croàcia i Montenegro. La normalització del bosnià no s'ha completat perquè els estudiosos no es posen d'acord en quines diferències hi ha entre el bosnià i el serbi i el croat.

Agència de traducció castellà<>català<>bosnià

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma bosnià, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-bosnià com bosnià-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en bosnià? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en bosnià és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-bosnià fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer bosnià-català o un Traductor legal bosnià-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.