Idioma búlgar

El búlgar (Бългapcки eзик) pertany al grup eslau septentrional de la família de llengües indoeuropees. El parlen a Bulgària uns 5,7 milions de persones. També es parla al Canadà, Grècia, Hongria, Israel, Moldàvia, Romania, Sèrbia i Montenegro, Turquia, Ucraïna i els Estats Units. Es calcula que el nombre total de parlants de búlgar a tot el món és de 6,8 milions.

La història de la llengua búlgara abasta diversos períodes:

Búlgar prehistòric

El període prehistòric va transcórrer entre la invasió eslava dels Balcans orientals i la missió de Sant Ciril i Sant Metodi en l'Imperi de la Gran Moràvia en la dècada de 860.

Búlgar antic

El búlgar antic (segles IX al XI, també anomenat antic eslau eclesiàstic) va ser l'idioma utilitzat per Sant Cirili i Sant Metodi i els seus deixebles per traduir la Bíblia i altres obres litúrgiques a partir del grec. El búlgar antic va ser la primera llengua eslava de la qual es té constància per escrit.

Búlgar mig

El búlgar mitjà (segles XII a XV) va ser un període de canvis dràstics quan el búlgar va perdre el sistema de casos de l'antic eslau eclesiàstic i va desenvolupar un article determinat en forma de sufix.

Búlgar modern

El búlgar modern data del segle XVI en endavant.

Dialectes del búlgar

El búlgar estàndard contemporani és la variant oficial de la llengua. El dialecte Palityan s'entén si es domina el búlgar estàndard. El dialecte pomac, parlat a Grècia, és un dialecte de transició entre el búlgar i el serbi.

Parlants de búlgar

El búlgar és l'idioma oficial de la República de Bulgària. Els parlants de búlgar formen la comunitat de parlants majoritària de país. Tots els aspectes de la vida oficial i social es duen a terme en búlgar. El búlgar és la llengua vehicular en tots els nivells educatius i s'utilitza en tots els mitjans de comunicació online i impresos.

Agència de traducció castellà<>català<>búlgar

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma búlgar, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-búlgar com búlgar-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en búlgar? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en búlgar és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-búlgar fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer búlgar-català o un Traductor legal búlgar-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.