Idioma coreà

El coreà (Hankukmal 한국어 / 조선말) és l'idioma de la Península de Corea al nord-est d'Àsia. Es creu que els avantpassats del poble coreà van arribar a la Península de Corea i a Manxúria al voltant de l'any 4.000 aC. Van desplaçar o van assimilar als primers colonitzadors que parlaven paleosiberià. Molts petits estats tribals coreans es van establir en aquests llocs entre el segle I aC i el segle I dC.

Existeixen moltes teories sobre l'origen i l'afiliació de la llengua coreana. El que fa molt difícil establir l'afiliació lingüística coreana és la seva llarga història de contacte amb el xinès i el japonès. Segons l'anomenada teoria del Sud, el coreà pertany a la família de llengües austronèsiques. No obstant això, segons la teoria del Nord, recolzada per diversos lingüistes, el coreà forma part de la família de llengües altaiques. Al mateix temps, alguns lingüistes assenyalen certes similituds entre el coreà i el japonès, i suggereixen que podria pertànyer al grup de llengües japòniques. Amb el problema de l'afiliació del coreà sense resoldre, molts autors la classifiquen com a llengua aïllada.

Dialectes del coreà

El coreà antic estava dividit en dos dialectes: Puyo i Han. El puyo es parlava a Manxúria i Corea del Nord, mentre que el Han es parlava a Corea de Sud. Quan la Península de Corea va ser unificada al segle VII dC, el dialecte Han va passar a ser el dominant. A la fi de segle XIV, un grup de parlants del Han va unificar la península, el que va portar a la difusió del seu dialecte per tota la península. Com a resultat, el coreà modern es basa en el dialecte Han.

Hi ha dues varietats estàndard de coreà modern:

L'estàndard de Corea de Sud es basa en el dialecte de Seül.
L'estàndard de Corea del Nord es basa en el dialecte de Pyongyang.

Tot i que la península de Corea es petita, hi ha nombrosos dialectes regionals dins d'aquestes dues grans divisions, i tots són mútuament intel·ligibles.

Parlants de coreà

Durant l'ocupació japonesa de Corea, el japonès va ser declarat l'idioma oficial de Corea, i l'ús del coreà va ser oficialment prohibit. Fins i tot els coreans es van veure obligats a canviar els seus cognoms per altres de japonesos. Amb la fi de l'ocupació japonesa el 1945, i malgrat la divisió nacional i la guerra civil, el coreà va tornar a ser l'idioma oficial de les dues Corees. Després de la divisió del país en 1945, cadascuna de les Corees va desenvolupar el seu propi estàndard nacional i la seva política lingüística. Avui en dia, el coreà modern s'utilitza en totes les esferes públiques i privades de les dues Corees.

Hi ha 48,5 milions de parlants de coreà a la República de Corea (Corea del Sud) i altres 23,3 milions a la República Popular Democràtica de Corea (Corea del Nord). A més, el coreà és el parlen uns 2,7 milions de persones a les províncies xineses que limiten amb Corea del Nord. Hi ha també un gran nombre de parlants de coreà al Japó i Rússia, els Estats Units, Singapur, Tailàndia i molts altres països d'arreu del món. El nombre total de parlants de coreà a tot el món s'estima en uns 77.200.000.

Agència de traducció castellà<>català<>coreà

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma coreà, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-coreà com coreà-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en coreà? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en coreà és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-coreà fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer coreà-català o un Traductor legal coreà-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.