Idioma eslovac

L'eslovac (Slovenský jazyk) pertany al grup eslau occidental de la família de llengües indoeuropees. L'eslovac està vinculat al txec: els parlants d’eslovac de la part occidental d'Eslovàquia i els parlants de txec són capaços d'entendre’s entre si. Tots els eslovacs poden entendre el txec estàndard gràcies als mitjans de comunicació. No obstant això, amb la desintegració de Txecoslovàquia el 1993, les dues llengües van començar a distanciar-se i les diferències entre el txec i l'eslovac són principalment lèxiques i fonològiques.

Dialectes de l'eslovac

Els dialectes de l'eslovac estan fragmentats a causa de l'orografia muntanyosa de país. No obstant això, són mútuament intel·ligibles. L'eslovac sol estar dividit en tres grans zones dialectals:

Eslovac central, en el qual es basa principalment l'eslovac estàndard;
Eslovac occidental, que es fusiona amb el dialecte moravià del txec;
Eslovac oriental, que es fusiona amb dialectes del polonès al llarg de la frontera amb Polònia.

Parlants de l'eslovac

L'eslovac és l'idioma oficial de la República Eslovaca. L'eslovac estàndard s'utilitza en l'administració pública, en tots els nivells acadèmics i en tots els mitjans de comunicació.

El parlen 4,75 milions de persones a Eslovàquia. També hi ha comunitats eslovaques expatriades al Canadà, Hongria, Polònia, Romania, Sèrbia i Montenegro, Ucraïna i EUA El nombre total de parlants eslovacs a tot el món és de 5,2 milions.

Agència de traducció castellà<>català<>eslovac

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma eslovac, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-eslovac com eslovac-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en eslovac? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en eslovac és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-eslovac fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer eslovac-català o un Traductor legal eslovac-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.