Idioma eslovè

L'eslovè (Slovenščina) pertany al subgrup occidental de la branca eslava meridional de la família de llengües indoeuropees. Com totes les llengües eslaves, l'eslovè té les seves arrels en el protoeslau, la llengua ancestral a partir de la qual haurien evolucionat totes les llengües eslaves.

Dialectes de l'eslovè

L'eslovè té una sèrie de dialectes, no tots ells mútuament intel·ligibles. Existeixen al menys vuit varietats regionals. Entre aquestes tenim:

  • El baix-carniolà, parlat a la capital de Ljubljana. És la base de la llengua literària.
  • Alt-carniolà
  • Stajerski
  • Primorski
  • Prekmurski

El carinti (dialecte de Carintia), que es parla als Alps de Carintia i Estiria, on és llengua regional oficial. Està molt influït per l'alemany, especialment en el seu vocabulari.

Parlants d'eslovè

L'eslovè és l'idioma oficial de la República d'Eslovènia. S'utilitza en totes les comunicacions públiques, socials i privades. Hi ha molts diaris, revistes i llibres publicats en eslovè.

S'estima que l'eslovè el parlen uns 1,9 milions de persones a la República d'Eslovènia. També es parla a Itàlia, Àustria, Sèrbia, Croàcia i Bòsnia i Hercegovina. Hi ha uns 2,1 milions de parlants d'eslovè a tot el món.

Agència de traducció castellà<>català<>eslovè

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma eslovè, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-eslovè com eslovè-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en eslovè? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en eslovè és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-eslovè fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer eslovè-català o un Traductor legal eslovè-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.