Idioma estonià

L'estonià (Eesti keel) s'inclou en la branca finlandesa de la família de llengües uràliques. Està relacionat amb el Võro, el Vod i el finlandès, aquest últim parlat a l'altre costat del Golf de Finlàndia. També està molt allunyat de l'hongarès, parlat a Europa Central. El finlandès i l'estonià comparteixen gran part del seu vocabulari. Al llarg de la seva història, Estònia va estar sota domini danès, suec, teutònic i rus. El 1721, Estònia va passar a formar part de l'Imperi Rus, i el rus va passar a ser el seu idioma oficial. Durant la Segona Guerra Mundial, Estònia es va annexionar a la Unió Soviètica en 1940 i posteriorment va ser ocupada pels alemanys fins a 1944. Sota el domini soviètic, Estònia va passar per un altre període de russificació fins a la seva independència el 1990, quan l'estonià va esdevenir la llengua nacional.

Parlants d'estonià

En l'actualitat, prop d'un milió de persones parlen estonià a la República d'Estònia. A més, el parlen també 100.000 persones a Austràlia, Canadà, Finlàndia, Letònia, Rússia, Suècia, Regne Unit i Estats Units. És l'idioma oficial de la República d'Estònia i una de les llengües oficials de la Unió Europea.

L'estonià estàndard s'utilitza i és acceptat en tots els nivells de la societat.

Després de la dissolució de l'URSS, Estònia va esdevenir república independent i, tot i que el rus segueix sent àmpliament utilitzat com a segona llengua, l'estonià s'ensenya a les escoles i el seu coneixement és obligatori per obtenir la ciutadania.

Dialectes de l'estonià

L'estonià té dos dialectes importants intel·ligibles entre si:

  • l'estonià septentrional, basat en el dialecte de Tallin, capital d'Estònia,
  • i l'estonià meridional, basat en el dialecte de Tartul, la segona ciutat més gran d'Estònia.

Agència de traducció castellà<>català<>estonià

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma estonià, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-estonià com estonià-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en estonià? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en estonià és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-estonià fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer estonià-català o un Traductor legal estonià-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.