Idioma finlandès

El finlandès o finès (suomi) forma part de la branca finlandesa de la família de les llengües uralianes o uràliques. No és un idioma indoeuropeu. Entre els seus parents vius més propers es troben el carelià, el vepse, l'ingrià i l'estonià, i els gairebé extingits voti i livonià.-. b

Dialectes del finlandès

El finlandès té diversos dialectes que generalment es divideixen en orientals i occidentals. El grup oriental inclou els dialectes savoni i sud-oriental, mentre que el grup occidental inclou els dialectes sud-occidental, mitjà-sud-occidental, tavastià, ostrobotnià meridional i ostrobotnià mig i septentrional (Institut de Llengües de Finlàndia).

A més, hi ha dues varietats principals de finlandès, una formal i una altra informal. El yleiskieli és la varietat formal usada en els sermons de l'església, discursos polítics i noticiaris. La seva forma escrita, el kirjakieli, s'utilitza per a la majoria dels escrits formals. Rares vegades s'utilitza en l'escriptura informal o a Internet. Els nens finlandesos aprenen kirjakieli a l'escola. El Puhekieli és la varietat informal utilitzada en la vida quotidiana, en la majoria de les situacions informals i en els mitjans de comunicació populars (Institut de Llengües de Finlàndia).

Parlants de finlandès

El finlandès és l'idioma nacional de Finlàndia. El parla la majoria de la població de Finlàndia. El finlandès també està reconegut com a llengua minoritària a Suècia i Noruega. És una de les llengües oficials de la Unió Europea.
El finlandès el parlen uns 4,7 milions de persones a la República de Finlàndia. També es parla al Canadà, Estònia, Noruega, la Federació Russa, Suècia i els Estats Units. La població total de parla finlandesa de tots els països s'estima en prop de 5 milions de persones.

Agència de traducció castellà<>català<>finlandès

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma finlandès, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-finlandès com finlandès-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en finlandès? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en finès és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-finlandès fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer finlandès-català o un Traductor legal finès-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.