Idioma gallec

El gallec és una llengua indoeuropea que forma part del grup de llengües iberoromàniques occidentals, una família de llengües romàniques que inclou el portuguès. Es va desenvolupar localment a partir del llatí vulgar i va evolucionar en el que els acadèmics moderns coneixen com galaicoportuguès.

Aquesta llengua està regulada oficialment a Galícia per la Real Acadèmia Gallega. No obstant això, algunes organitzacions independents, com l'Associació Gallega de la Llengua i l'Acadèmia Gallega de la Llengua Portuguesa inclouen el gallec com a part de la llengua portuguesa, com una variant de galaicoportugués.

Dialectes del gallec

S'observen diferències dialectals entre les formes septentrionals i meridionals del galaicoportugués en els textos del segle XIII, però els dos dialectes eren prou similars com per mantenir un alt nivell d'unitat cultural fins a mitjans del segle XIV, el que va donar lloc a la lírica galaicoportuguesa. Les diferències han continuat fins al dia d'avui, derivant en les actuals llengües modernes de gallec i portuguès.

El lèxic del gallec és predominantment d'extracció llatina, encara que també conté un nombre important de lèxic d'origen germànic. També ha rebut, principalment a través de l'espanyol, diversos vocables de l'àrab.

Parlants de gallec

El gallec el parlen uns 2,4 milions de persones, principalment a Galícia, comunitat autònoma situada al nord-oest d'Espanya, on és oficial juntament amb l'espanyol. La llengua també es parla en algunes zones frontereres de les regions espanyoles d'Astúries i Castella i Lleó, així com en comunitats de migrants gallecs a la resta d'Espanya, a Amèrica Llatina i als Estats Units, Suïssa i altres parts d'Europa.

Agència de traducció castellà<>català<>gallec

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma gallec, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-gallec com gallec-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en gallec? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en gallec és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-gallec fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer gallec-català o un Traductor legal gallec-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.