ESmedo > gallec

Idioma gallec

El gallec és una llengua indoeuropea que forma part del grup de llengües iberoromàniques occidentals, una família de llengües romàniques que inclou el portuguès. Es va desenvolupar localment a partir del llatí vulgar i va evolucionar en el que els acadèmics moderns coneixen com galaicoportuguès.

Aquesta llengua està regulada oficialment a Galícia per la Real Acadèmia Gallega. No obstant això, algunes organitzacions independents, com l'Associació Gallega de la Llengua i l'Acadèmia Gallega de la Llengua Portuguesa inclouen el gallec com a part de la llengua portuguesa, com una variant de galaicoportugués.

Dialectes del gallec

S'observen diferències dialectals entre les formes septentrionals i meridionals del galaicoportugués en els textos del segle XIII, però els dos dialectes eren prou similars com per mantenir un alt nivell d'unitat cultural fins a mitjans del segle XIV, el que va donar lloc a la lírica galaicoportuguesa. Les diferències han continuat fins al dia d'avui, derivant en les actuals llengües modernes de gallec i portuguès.

El lèxic del gallec és predominantment d'extracció llatina, encara que també conté un nombre important de lèxic d'origen germànic. També ha rebut, principalment a través de l'espanyol, diversos vocables de l'àrab.

Parlants de gallec

El gallec el parlen uns 2,4 milions de persones, principalment a Galícia, comunitat autònoma situada al nord-oest d'Espanya, on és oficial juntament amb l'espanyol. La llengua també es parla en algunes zones frontereres de les regions espanyoles d'Astúries i Castella i Lleó, així com en comunitats de migrants gallecs a la resta d'Espanya, a Amèrica Llatina i als Estats Units, Suïssa i altres parts d'Europa.

Agència de traducció castellà<>català<>gallec

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma gallec, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-gallec com gallec-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en gallec? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en gallec és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-gallec fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer gallec-català o un Traductor legal gallec-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.