Idioma hongarès

L'hongarès (Magyar) és membre de la família de llengües uràliques. És la més gran de les llengües uràliques pel que fa a nombre de parlants i l'única que es parla a Europa Central. Els seus parents més propers són el khanty i el mansi, llengües minoritàries a Rússia, parlades a més de 3000 quilòmetres de distància, a l'est de les muntanyes dels Urals a la Sibèria nord-occidental. S'estima que l'hongarès es va separar del khanty i el mansi fa uns 2.500-3.000 anys.

Els lingüistes creuen que els avantpassats dels hongaresos moderns van emigrar per primera vegada cap a l'oest des dels vessants orientals de les Muntanyes Urals, cap a les muntanyes de les estepes del sud de Rússia als segles IV a la VI, i posteriorment es van traslladar cap a la conca del Danubi a l'oest dels Carpats al segle IX. Al llarg dels segles, els hongaresos s'han assimilat a les cultures europees circumdants. Només la seva llengua confirma el seu origen asiàtic.

Parlants d'hongarès

L'hongarès és parlat per 9.840.000 persones a Hongria. És l'idioma oficial del país i s'usa a les escoles i l'administració pública. És una de les llengües oficials de la Unió Europea. Hi ha poblacions considerables de parlants d'hongarès a Romania, les Repúbliques Txeca i Eslovaca, l'ex Iugoslàvia, Ucraïna, Israel i els Estats Units. Els grups més petits de parlants d'hongarès viuen al Canadà, Eslovènia i Àustria. El nombre total de parlants d'hongarès a tot el món és de 12.605.590 persones.

Dialectes de l'hongarès

L'hongarès estàndard es basa en la varietat que es parla a la capital de país, Budapest. Encara que l'ús del dialecte estàndard és obligatori, l'hongarès té una sèrie de dialectes urbans i rurals. S'han identificat els següents dialectes de l'hongarès:

  • Transdanubi central
  • Hongarès nord-oriental
  • Palóc
  • Grans Planes del Sud
  • Transdanubi meridional
  • Tisza-Körös
  • Transdanubi occidental
  • Oberwart, parlat a Àustria
  • Csángó, parlat a Romania

Els parlants d'hongarès estàndard tenen dificultats per entendre el dialecte Oberwart parlat a Àustria, i el dialecte Csángó parlat a Romania.

Agència de traducció castellà<>català<>hongarès

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma hongarès, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-hongarès com hongarès-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en hongarès? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en hongarès és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-hongarès fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer hongarès-català o un Traductor legal hongarès-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.