Idioma islandès

L'islandès (Íslenska) pertany al grup meridional de la branca germànica de la família de llengües indoeuropees. Es parla principalment a Islàndia, i el seu parent més proper és una altra llengua insular, el feroès, tot i que les dues llengües no són mútuament intel·ligibles perquè han evolucionat de forma aïllada.

Els primers colons coneguts van arribar a Islàndia des de Noruega a l'any 874 dC. Parlaven una variant de noruec antic, també conegut com nòrdic antic. Després de l'adopció del cristianisme al voltant de l'any 1000 dC, els islandesos van produir un gran nombre de manuscrits, entre els quals hi ha les sagues i les eddas. Entre l'any 1000 i el 1400 dC, la variant de noruec parlada a Islàndia es va separar del noruec parlat a Escandinàvia, i va passar ser conegut com a islandès.

Parlants d'islandès

L'islandès és l'idioma nacional de facto d'Islàndia, on el parlen els 319.000 habitants de país. L'islandès és la llengua de les escoles, tot i que part de l'educació s'imparteix en altres idiomes. És l'idioma del govern, de les empreses i dels mitjans de comunicació. Hi ha diaris, revistes i emissores de ràdio islandeses, a banda de diversos canals de televisió. També trobem parlants d'islandès als Estats Units, Canadà i Dinamarca.

Dialectes de l'islandès

L'islandès no té diferències dialectals notables donat que es parla a una illa.

Agència de traducció castellà<>català<>islandès

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma islandès, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-islandès com islandès-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en islandès? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en islandès és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-islandès fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer islandès-català o un Traductor legal islandès-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.