Idioma italià

L'italià pertany a la branca romànica de la família de les llengües indoeuropees. Com les altres llengües romàniques, prové del llatí vulgar que parlaven els romans i que van imposar als pobles sota el seu domini. Per tant, comparteix moltes característiques amb altres llengües romàniques. El parlen 57,7 milions de persones a Itàlia, amb un total de 64 milions de parlants en uns 29 països.

Dialectes de l'italià

Els dialectes de l'italià constitueixen un continuum intel·ligible, sent els geogràficament més distants mútuament inintel·ligibles. A la Itàlia moderna, la gent es comunica principalment en dialectes regionals, tot i que l'italià estàndard és l'únic idioma escrit. S'estima que aproximadament la meitat de la població d'Itàlia no parla italià estàndard com a llengua materna. La majoria de parlants de les dotzenes de dialectes regionals italians entren en contacte amb l'italià estàndard en l'escola primària.

La proliferació de dialectes regionals a Itàlia es deu a la històrica divisió en petits estats, i a la colonització per part de França, Espanya i l'Imperi Austrohongarès, entre la caiguda de l'Imperi Romà i la reunificació italiana el 1861. Durant aquest període, l'idioma oficial de la majoria dels estats italians era el llatí o l'idioma de la potència colonitzadora.

Durant el segle XIV, el dialecte de la Toscana va començar a predominar a causa de la posició central de la Toscana a Itàlia, i a causa del poder econòmic de la seva ciutat més important, Florència. No obstant això, no va ser fins al segle XIX quan la llengua parlada pels florentins il·lustrats es va estendre fins convertir-se en la llengua estàndard d'una Itàlia recentment unificada. Amb el progressiu augment de l'alfabetització, l'italià estàndard va ser gradualment acceptat com a llengua nacional en la dècada de 1950.

Parlants d'italià

L'italià és la llengua nacional, o de facto, d'Itàlia, San Marino, Ciutat de Vaticà, Suïssa i algunes zones d'Eslovènia i Croàcia. Es parla també a Malta, Còrsega, Albània, Luxemburg, Alemanya i Bèlgica. Al continent americà, es parla als Estats Units, Canadà, Veneçuela, Uruguai, Brasil i Argentina.

Agència de traducció castellà<>català<>italià

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma italià, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-italià com italià-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en italià? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en italià és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-italià fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer italià-català o un Traductor legal italià-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.