Idioma polonès

El polonès (język polski) pertany al grup eslau occidental de la família de llengües indoeuropees. Els seus parents vius més propers són el txec, l'eslovac i el sòrab. El parlen uns 36,6 milions de persones a Polònia. També es parla a Alemanya, Austràlia, Àustria, Azerbaidjan, Bielorússia, Canadà, Emirats Àrabs Units, Estònia, Finlàndia, Hongria, Israel, Kazakhstan, Letònia, Lituània, República Txeca, Romania, Rússia, Eslovàquia, Ucraïna i Estats Units. La població mundial de parlants de polonès s'estima en uns 39 milions de persones.

Parlants de polonès

Després de la Primera Partició de Polònia en 1772 en Prússia, Àustria i Rússia, Polònia va desaparèixer del mapa. Els països de la partició van intentar substituir el polonès per l'alemany o el rus. El polonès va ser restablert com a llengua oficial de l'estat polonès després de la Primera Guerra Mundial. Avui en dia, el polonès és la llengua nacional de Polònia, un dels països lingüísticament més homogenis d'Europa, amb més del 90% de la seva població que considera que el polonès és la seva primera llengua. S'utilitza en tots els àmbits oficials, socials i personals.

Dialectes de polonès

El polonès té una sèrie de dialectes mútuament intel·ligibles. Els principals inclouen:

  • El Wielkopolski (gran polonès), parlat a l'oest de Polònia
  • El Małopolski (polonès menor), parlat al sud i sud-est de Polònia
  • El Mazovià (Mazur), que es parla al nord-est de Polònia, inclosa la capital de país Varsòvia.

Agència de traducció castellà<>català<>polonès

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma polonès, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-polonès com polonès-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en polonès? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en polonès és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-polonès fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer polonès-català o un Traductor legal polonès-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.