Idioma suec

El suec (Svenska) pertany al grup escandinau oriental de la branca germànica de la família de llengües indoeuropees. Es parla principalment a Suècia, però també es parla al Canadà, Estònia, Finlàndia, Noruega, els Emirats Àrabs Units i els Estats Units. La població mundial de parlants de suec s'estima en uns 9,2 milions de persones.

El suec està estretament relacionat amb el noruec i el danès. Els tres idiomes evolucionar a partir del Nòrdic antic que es parlava a les zones d'Escandinàvia que ara són Noruega, Dinamarca i Suècia. Fins al dia d'avui, els danesos, noruecs i suecs poden entendre entre si sense necessitat d'intèrpret. Tot i l'alt grau d'intel·ligibilitat mútua, no seria correcte anomenar els tres idiomes dialectes, perquè els danesos, els noruecs i els suecs veuen aquests idiomes com a llengües oficials estandarditzades en els seus respectius països, amb normes diferenciades d'escriptura i pronunciació.

Parlants de suec

Suècia
El suec és l'idioma nacional de facto a Suècia, on el parlen 8,8 milions de persones.  És l'idioma principal per a la majoria dels ciutadans suecs.

Finlàndia
A Finlàndia, tant el suec com el finlandès són idiomes oficials. El suec és assignatura obligatòria a totes les escoles finlandeses.

Unió Europea
El suec és un dels idiomes oficials de la Unió Europea.

Dialectes del suec

El suec es divideix generalment en tres zones dialectals:

  • Suec septentrional (Norrland)
  • Suec oriental (suec finlandès, suec estonià)
  • Svea, Gutniska (Gutamal, Gotlandic, Gutnic)

El suec estàndard es basa en la varietat Svea parlada a Estocolm, Uppsala, Lund, Göteborg i Helsinki. L'organisme que vetlla per la seva difusió és el Svenska språknämnden, el consell oficial de l'idioma suec que vetlla per les normes de l'idioma.

Agència de traducció castellà<>català<>suec

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma suec, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-suec com suec-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en suec? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en suec és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-suec fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer suec-català o un Traductor legal suec-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.