Alemanya

Idiomes que es parlen a Alemanya: Alemany.

Creixement de l'PIB: 2,5%
PIB per càpita: $ 44,500
Balança comercial/Producte Interior Brut: 7,9%
Població: 80.500.000 habitants
Deute públic/PIB: 64%
Taxa d'atur: 3,8%
Inflació: 1,7%

Economia d'Alemanya

L'economia alemanya (la cinquena economia més gran del món en termes de PPP i la més gran d'Europa) és un exportador líder de maquinària, vehicles, productes químics i electrodomèstics. Alemanya compta amb una mà d'obra altament qualificada, però, a l'igual que els seus veïns d'Europa Occidental, s'enfronta a importants reptes demogràfics per aconseguir un creixement sostingut a llarg termini. Les baixes taxes de natalitat i l'increment de la immigració estan augmentant la pressió sobre el sistema de benestar social del país, que necessita reformes estructurals.

Les reformes empreses pel Govern del Canceller Gerhard Schröder (1998-2005), necessàries per fer front a l'elevada desocupació i al baix creixement, van contribuir a un fort creixement econòmic i a la disminució de l'atur. Aquests avenços, així com un programa de reducció de les hores de treball subvencionades pel govern, van ajudar a explicar l'augment relativament modest de la desocupació durant la recessió de 2008-09, la més profunda des de la Segona Guerra Mundial. El Govern alemany va introduir un salari mínim el 2015 que va augmentar a 9,79 dòlars (8,84 euros) al gener de 2017. Els esforços d'estímul i estabilització iniciats en 2008 i 2009, i les retallades d'impostos introduïts en el segon mandat de la Canceller Angela Merkel, van incrementar el dèficit pressupostari total d'Alemanya (incloent el federal, estatal i municipal) fins al 4,1% el 2010, però l'alentiment de la despesa i l'augment dels ingressos fiscals van reduir el dèficit fins al 0,8% el 2011, i el 2017 Alemanya va aconseguir un superàvit pressupostari de l'0,7%.

Una esmena constitucional aprovada el 2009 limita el govern federal a dèficits estructurals de no més del 0,35% del PIB anual a partir de 2016, encara que la meta ja es va assolir el 2012. Després del desastre nuclear de Fukushima al març de 2011, la Canceller Angela Merkel va anunciar al maig de 2011 el tancament de vuit de les 17 centrals nuclears de país, i que les plantes restants es tancarien com a molt tard el 2022. Alemanya té previst substituir l'energia nuclear per energies renovables, que representaven el 29,5% del consum brut d'electricitat el 2016, front al 9% el 2000. Abans del tancament dels vuit reactors, Alemanya depenia de l'energia nuclear per al 23% de la seva capacitat de generació d'electricitat, i el 46% de la producció d'electricitat de càrrega base.

L'economia alemanya pateix baixos nivells d'inversió. Un pla governamental per invertir 15.000 milions d'euros durant el període 2016-18, principalment en infraestructura, pretén estimular la inversió privada. És probable que el consum intern, la inversió i les exportacions impulsin el creixement del PIB alemany el 2018, i es preveu que el pressupost i els superàvits comercials del país seguiran sent elevats.

Agència de traducció Català-Alemany

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Alemanya? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Alemany… Oferim serveis de traducció tècnica Alemany-Català, traducció legal Alemany-Català, traducció de llocs web Alemany-Català, o traducció de subtítols Alemany-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Alemany a Alemanya i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.