"https://esmedo.es/wp-content/themes/Divi/js/html5.js" type="text/javascript"> 8) ]> ang="ca" prefix="og: https://ogp.me/ns#"> ang="ca" prefix="og: https://ogp.me/ns#"> Com és la situació econòmica en Aràbia Saudita? Com és la situació econòmica en Aràbia Saudita?

Aràbia Saudita

Idiomes que es parlen a Aràbia Saudita: Àrab.

Creixement de l'PIB: -0,9%
PIB per càpita: $ 20.800
Balança comercial / Producte Interior Brut: 2,2%
Població: 33.100.000 habitants
Deute públic / PIB: 17%
Taxa d'atur: 6%
Inflació: -0,9%

Economia de l'Aràbia Saudita

Aràbia Saudita té una economia basada en el petroli amb forts controls governamentals sobre les principals activitats econòmiques. Posseeix al voltant del 16% de les reserves de petroli del món, és el major exportador de petroli i és un dels països líders de l’OPEP. El sector petrolier representa aproximadament el 87% dels ingressos pressupostaris, el 42% del PIB i el 90% dels ingressos d'exportació. Aràbia Saudita està promovent el creixement del sector privat per tal de diversificar la seva economia i donar feina a un major nombre de nacionals saudites. Hi ha uns 6 milions de treballadors estrangers que exerceixen un important paper en l'economia saudita, en particular en els sectors del petroli i els serveis. Tot i així, Riad està lluitant per reduir la desocupació entre els seus ciutadans. Els directius saudites es centren especialment en donar feina a la seva nombrosa població juvenil.

El 2017, el Regne va tenir en un dèficit pressupostari estimat en 8,3% del PIB, finançat per la venda de bons i la reducció de les reserves. Si bé pot finançar alts dèficits durant uns quants anys mitjançant la reducció dels seus considerables actius a l'estranger o mitjançant préstecs, ha retallat la despesa de capital i ha reduït les subvencions a l'electricitat, l'aigua i els productes petrolífers, i recentment ha introduït un impost sobre el valor afegit del 5%. Al gener de 2016, el Príncep Hereu i el viceprimer ministre Muhammad Bin Salman va anunciar que l'Aràbia Saudita pretenia llançar accions de la seva empresa petroliera estatal, Aramco, una altra mesura per augmentar els ingressos i la inversió exterior. El govern també ha estudiat la privatització i la diversificació de l'economia arran de la disminució del mercat del petroli.

Històricament, Aràbia Saudita ha centrat els seus esforços en la diversificació de la generació d'energia, les telecomunicacions, la prospecció de gas natural i els sectors petroquímics. Més recentment, el govern s'ha acostat als inversors per ampliar el paper del sector privat en les indústries de la salut, l'educació i el turisme. Si bé Aràbia Saudita ha posat l'accent en els seus objectius de diversificació durant algun temps, els baixos preus actuals del petroli poden obligar el govern a realitzar canvis més dràstics abans del seu calendari a llarg termini.

Agència de traducció Català-Àrab

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Aràbia Saudita? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Àrab… Oferim serveis de traducció tècnica Àrab-Català, traducció legal Àrab-Català, traducció de llocs web Àrab-Català, o traducció de subtítols Àrab-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Àrab a Aràbia Saudita i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.