Argentina

Idiomes que es parlen a Argentina: Castellà.

Creixement del PIB: 2,9%
PIB per càpita: $ 14.400
Balança comercial / Producte Interior Brut: -4,9%
Població: 44.700.000 habitants
Deute públic / PIB: 58%
Taxa d'atur: 8,4%
Inflació: 25,7%

Economia de l'Argentina

Argentina posseeix molts recursos naturals, una població alfabetitzada, un sector agrícola orientat a l'exportació i una base industrial diversificada. Si bé era un dels països més rics del món fa 100 anys, l'Argentina va patir durant la major part del segle XX un seguit crisis econòmiques, dèficits fiscals, una alta inflació, una creixent deute extern i una fugida de capitals. Cristina Fernández de Kirchner va succeir al seu marit a la presidència a finals de 2007, i el 2008 el ràpid creixement econòmic d'anys anteriors es va alentir considerablement a mesura que les polítiques governamentals frenaven les exportacions i l'economia mundial entrava en recessió.

El 2010, l'economia va repuntar amb força, però es va desaccelerar a la fi de 2011, tot i que el Govern va seguir depenent de polítiques fiscals i monetàries expansives, que van mantenir la inflació en els dos dígits. Per fer front a aquests problemes, el govern va ampliar la intervenció de l'Estat en l'economia: va nacionalitzar l'empresa petroliera YPF de l'espanyola Repsol, va ampliar les mesures per restringir les importacions i va endurir encara més els controls de divises per reforçar les reserves de divises i frenar la fugida de capitals.

Entre 2011 i 2013, les reserves de divises del Banc Central van caure en 21.300 milions de dòlars des d'un màxim de 52.700 milions. Al juliol de 2014, Argentina i la Xina van acordar un swap de divises de 11.000 milions de dòlars; el Banc Central Argentí va rebre l'equivalent a 3.200 milions de dòlars en iuans xinesos, que compten com a reserves internacionals. Amb l'elecció de President Mauricio Macri al novembre de 2015, Argentina va iniciar una transformació política i econòmica històrica, ja que la seva administració va prendre mesures per liberalitzar l'economia argentina, aixecant els controls de capital, reflotant el pes, eliminant els controls d'exportació d'alguns productes bàsics, retallant alguns subsidis energètics i reformant les estadístiques oficials de país.

Argentina va negociar el pagament del deute amb els seus creditors de bons, va continuar treballant amb l’FMI per apuntalar les seves finances i va tornar als mercats internacionals de capital a l'abril de 2016. El 2017, l'economia argentina va sortir de la recessió amb un creixement del PIB de gairebé el 3,0%. El govern va aprovar importants reformes en matèria de pensions, impostos i fiscalitat. Després d'anys d'aïllament internacional, Argentina va assumir diversos rols de lideratge internacional, incloent l'organització del Fòrum Econòmic Mundial sobre l'Amèrica Llatina i la Conferència Ministerial de l'Organització Mundial de Comerç, i està a punt per assumir la presidència del G-20 el 2018.

Agència de traducció Català-Castellà

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Argentina? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Castellà… Oferim serveis de traducció tècnica Castellà-Català, traducció legal Castellà-Català, traducció de llocs web Castellà-Català, o traducció de subtítols Castellà-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Castellà a Argentina i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.