Bèlgica

Idiomes que es parlen a Bèlgica: Holandès, Francès.

Creixement del PIB: 1,7%
PIB per càpita: $ 43.300
Balança comercial / Producte Interior Brut: -0.2%
Població: 11.600.000 habitants
Deute públic / PIB: 103%
Taxa d'atur: 7,1%
Inflació: 2,2%

Economia de Bèlgica

La ubicació geogràfica de Bèlgica en el cor d'Europa, i la seva moderna xarxa de transport han ajudat a desenvolupar una economia ben diversificada, amb una àmplia varietat de transports, serveis, manufactures i altes tecnologies. Les indústries de serveis i d'alta tecnologia es concentren a la regió de Flandes septentrional, mentre que la regió meridional de Valònia acull indústries com la del carbó i l'acer. Bèlgica depèn totalment de fonts estrangeres de combustibles fòssils, i el tancament de les seves set centrals nuclears, previst per a 2025, hauria d'augmentar la seva dependència de l'energia estrangera.

El seu paper com a centre logístic regional fa que la seva economia sigui vulnerable als canvis en la demanda exterior, especialment amb els socis comercials de la UE. Aproximadament tres quartes parts del comerç de Bèlgica es realitza amb altres països de la UE, i el port de Zeebrugge realitza gairebé la meitat del seu comerç només amb el Regne Unit, la qual cosa deixa a l'economia de Bèlgica vulnerable al resultat de les negociacions sobre la sortida del Regne Unit de la UE. El PIB de Bèlgica va créixer un 1,7% el 2017 i el dèficit pressupostari va ser del 1,5% del PIB. La desocupació es va situar en el 7,3%, però la taxa d'atur a Flandes és inferior a la de Valònia (4,4% enfront de l'9,4%), a causa de les diferències industrials entre les regions.

L'economia s'ha recuperat gairebé totalment dels atemptats terroristes del març de 2016, que van afectar principalment a la indústria turística i hotelera de la regió de Brussel·les.

El Govern de centredreta del primer ministre Charles Michel s'ha compromès a reduir encara més el dèficit en resposta a la pressió de la UE perquè es redueixi l'elevat deute públic de Bèlgica, al voltant del 104% del PIB. No obstant això, aquests esforços també frenarien el creixement econòmic. A més de la contenció de la despesa pública, el baix creixement dels salaris i l'augment de la inflació semblen limitar una recuperació sòlida del consum privat. El govern s'ha compromès a dur a terme un programa de reformes per millorar la competitivitat de Bèlgica, incloent canvis en les normes del mercat laboral i en les prestacions socials.

Aquests canvis han fet que els salaris belgues siguin més competitius a nivell regional, però han augmentat les tensions amb els sindicats, que han convocat vagues prolongades. En 2017, Bèlgica va aprovar un pla de reforma fiscal per reduir els impostos societaris del 33% a 29% per 2018 i al 25% per al 2020. El pla fiscal també incloïa ajuts a projectes d'innovació i a pimes, destinades a estimular la competitivitat i la inversió privada.

Agència de traducció Català-Holandès, Francès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Bèlgica? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Holandès, Francès… Oferim serveis de traducció tècnica Holandès, Francès-Català, traducció legal Holandès, Francès-Català, traducció de llocs web Holandès, Francès-Català, o traducció de subtítols Holandès, Francès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Holandès, Francès a Bèlgica i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.