Bòsnia i Hercegovina

Idiomes que es parlen a Bòsnia i Hercegovina: Bosnià.

Creixement del PIB: 3%
PIB per càpita: $ 5.200
Balança comercial / Producte Interior Brut: -4,8%
Població: 3.800.000 habitants
Deute públic / PIB: 40%
Taxa d'atur: 20,5%
Inflació: 1,2%

Economia de Bòsnia i Hercegovina

Bòsnia i Hercegovina posseeix una economia en transició amb reformes de mercat. L'economia depèn en gran mesura de l'exportació de metalls, energia, tèxtils i mobles, així com de les remeses i l'ajuda exterior. El seu govern altament descentralitzat dificulta la coordinació i la reforma de la política econòmica, mentre que l'excessiva burocràcia i la segmentació de mercat desmotiven a la inversió estrangera. L'economia és una de les menys competitives de la regió.

Els bancs estrangers, principalment d'Àustria i Itàlia, controlen gran part del sector bancari, encara que el major banc és un banc privat nacional. El marc convertible (konvertibilna marka) (la moneda nacional introduïda el 1998) està vinculat a l'euro gràcies a un acord monetari, que ha mantingut la confiança en la moneda i ha creat vincles comercials fiables amb els socis europeus. Al setembre de 2007, Bòsnia i Hercegovina va passar a ser membre de ple dret de l'Acord Centreeuropeu de Lliure Comerç.

El 2016, Bòsnia va acceptar un programa de préstecs de l'FMI a tres anys, però va tenir dificultats per complir amb les reformes econòmiques necessàries per rebre totes les quotes de finançament. El sector privat de Bòsnia i Hercegovina creix lentament, encara que la inversió estrangera es va reduir considerablement després de 2007 i segueix sent baixa. L'elevat atur segueix sent el problema macroeconòmic més greu. La implantació d'un impost sobre el valor afegit en 2006 va proporcionar al govern una font constant d'ingressos, i va ajudar a frenar l'activitat del mercat negre. No obstant, la percepció pública sobre la corrupció del govern, i el mal ús dels diners dels contribuents, són la causa d'una important economia subjacent. Les xifres nacionals han millorat amb el temps, però una gran part de l'activitat econòmica segueix sense control oficial.

Les principals prioritats econòmiques de Bòsnia i Hercegovina són: accelerar la integració a la Unió Europea; enfortir el sistema fiscal; reformar l'administració pública; convertir-se en membre de l'Organització Mundial de Comerç; i assegurar el creixement econòmic mitjançant el foment d'un sector privat dinàmic i competitiu.

Agència de traducció Català-Bosnià

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Bòsnia i Hercegovina? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Bosnià… Oferim serveis de traducció tècnica Bosnià-Català, traducció legal Bosnià-Català, traducció de llocs web Bosnià-Català, o traducció de subtítols Bosnià-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Bosnià a Bòsnia i Hercegovina i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.