Colòmbia

Idiomes que es parlen a Colòmbia: Castellà.

Creixement del PIB: 1,8%
PIB per càpita: $ 6,300
Balança comercial / Producte Interior Brut: -3,3%
Població: 48.200.000 habitants
Deute públic / PIB: 49%
Taxa d'atur: 9,3%
Inflació: 4,3%

Economia de Colòmbia

Colòmbia depèn en gran mesura de les exportacions d'energia i mineria, el que la fa vulnerable a les fluctuacions dels preus dels productes bàsics. Colòmbia és el quart productor de petroli de l'Amèrica Llatina i el quart productor mundial de carbó, el tercer exportador de cafè i el segon exportador de flors. El desenvolupament econòmic de Colòmbia es veu obstaculitzat per unes infraestructures insuficients, la pobresa, el narcotràfic i una situació de seguretat incerta, a més de la dependència dels productes primaris.

L'economia de Colòmbia es va desaccelerar el 2017 per la caiguda dels preus del petroli en el mercat mundial i la menor producció nacional de petroli, deguda als atacs d'insurgents en els oleoductes. Tot i que el creixement real del PIB es va situar en el 4,7% durant l'última dècada, es va reduir a un 1,8% el 2017. El descens dels preus del petroli també van contribuir a disminuir els ingressos públics.

El 2016, els ingressos del petroli van caure per sota del 4% del pressupost federal, i es van mantenir per sota del 4% el 2017. Al desembre de 2017, una agència va rebaixar la qualificació creditícia sobirana de Colòmbia a BBB (a causa d'un creixement menor del que s'esperava i a l'augment del deute extern). Colòmbia s'ha esforçat per abordar els referèndums locals contra la inversió estrangera, que han frenat la seva expansió, especialment en els sectors petrolier i miner.

La IED de Colòmbia va disminuir en un 3%, a 10.200 milions de dòlars, entre gener i setembre de 2017. Colòmbia ha signat o està negociant Tractats de Lliure Comerç (TLC) amb més d'una dotzena de països. El TLC entre els Estats Units i Colòmbia va entrar en vigor el maig de 2012. Colòmbia és membre fundador de l'Aliança del Pacífic, un bloc comercial regional format en 2012 per Xile, Colòmbia, Mèxic i Perú per promoure el comerç regional i la integració econòmica. El govern colombià va aplicar mesures el 2017 per fer front a diversos problemes amb el comerç bilateral amb els EUA, inclosos els relacionats amb el desballestament de camions, les begudes alcohòliques destil·lades, els productes farmacèutics, les importacions d'etanol i els drets laborals . Colòmbia espera adherir-se a l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic.

Agència de traducció Català-Castellà

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Colòmbia? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Castellà… Oferim serveis de traducció tècnica Castellà-Català, traducció legal Castellà-Català, traducció de llocs web Castellà-Català, o traducció de subtítols Castellà-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Castellà a Colòmbia i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.