Dinamarca

Idiomes que es parlen a Dinamarca: Danès.

Creixement del PIB: 2,3%
PIB per càpita: $ 56.300
Balança comercial / Producte Interior Brut: 7,6%
Població: 5.800.000 habitants
Deute públic / PIB: 35%
Taxa d'atur: 5,7%
Inflació: 1,1%

Economia de Dinamarca

Aquesta economia de mercat completament modernitzada compta amb una indústria avançada amb empreses líders mundials en productes farmacèutics, transport marítim, energies renovables, i un sector agrícola d'alta tecnologia. Els danesos gaudeixen d'un alt nivell de vida, i l'economia danesa es caracteritza per l'aplicació d'àmplies mesures governamentals de benestar i una distribució equitativa dels ingressos. L'envelliment de la població serà un problema a llarg termini. La petita economia oberta de Dinamarca depèn en gran mesura del comerç exterior, i el govern dóna suport a la liberalització el comerç. Dinamarca és exportador d’aliments, petroli i gas, i gaudeix de superàvit en la balança de pagaments, però depèn de les importacions de matèries primeres per al sector manufacturer. Dinamarca és membre de la UE, però no de la zona euro. Tot i haver complert prèviament els criteris d'adhesió a la Unió Econòmica i Monetària Europea, Dinamarca ha negociat amb la UE un acord de no-aplicació i no està obligada a adoptar l'euro.

Dinamarca està experimentant una modesta expansió econòmica. L'economia va créixer un 2,0% el 2016 i un 2,1% el 2017. S'espera que l'expansió disminueixi lleugerament el 2018. La desocupació es va situar en el 5,5% el 2017, segons l'enquesta nacional d'ocupació. El mercat laboral va estar molt limitat el 2017, i les empreses van tenir dificultats per trobar treballadors amb la formació adequada. El Govern danès ofereix programes per a formar desocupats que vulguin treballar en sectors amb necessitat de mà d'obra qualificada. Dinamarca ha mantingut un superàvit pressupostari durant molts anys fins al 2008, però la crisi financera mundial va convertir el saldo pressupostari en dèficit. Des de 2014, l'equilibri entre superàvit i dèficit ha canviat. El 2017 es va obtenir un superàvit de l'1,0%. El Govern preveu un menor dèficit en 2018 i 2019 del 0,7%, i s'espera que el deute públic (deute de la UEM) com a percentatge del PIB disminueixi fins al 35,6% el 2018 i el 34,8% el 2019 . El Govern danès té previst fer front a l'augment de les despeses municipals, d'habitatge públic i d'integració en 2018.

Agència de traducció Català-Danès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Dinamarca? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Danès… Oferim serveis de traducció tècnica Danès-Català, traducció legal Danès-Català, traducció de llocs web Danès-Català, o traducció de subtítols Danès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Danès a Dinamarca i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.