Estònia

Idiomes que es parlen a Estònia: Estonià.

Creixement del PIB: 4,9%
PIB per càpita: $ 19.700
Balança comercial / Producte Interior Brut: 3,1%
Població: 1.200.000 habitants
Deute públic / PIB: 9%
Taxa d'atur: 5,8%
Inflació: 3,7%

Economia d'Estònia

Estònia, membre de la UE des de 2004 i de la zona euro des de 2011, té una economia de mercat moderna i un dels nivells de renda per càpita més alts d'Europa Central i de la regió del Bàltic. Tanmateix, la seva economia depèn en gran mesura del comerç, el que la fa vulnerable a les pertorbacions externes. Els governs d'Estònia han promogut un mercat lliure, un programa econòmic favorable a les empreses i unes polítiques fiscals sòlides que han donat lloc a uns pressupostos equilibrats i a la relació entre deute i PIB més baixa de la UE. L'economia es beneficia dels forts sectors de l'electrònica i les telecomunicacions i dels forts llaços comercials amb Finlàndia, Suècia, Alemanya i Rússia.

El creixement del PIB del 4,9% de l'economia el 2017 va ser el més ràpid dels últims sis anys, deixant l'economia estoniana en la seva millor posició des de la crisi financera de fa 10 anys. Per primera vegada en molts anys, la productivitat laboral va augmentar més ràpid que els costos laborals el 2017.

La inflació també va augmentar el 2017 fins al 3,5%, juntament amb l'augment dels preus mundials dels aliments i l'energia, que representen una gran part del consum d'Estònia. Estònia s'enfronta al problema de l'escassetat de mà d'obra, tant qualificada com no qualificada, tot i que el govern ha modificat la seva llei d'immigració per facilitar la contractació de treballadors estrangers altament qualificats, i el creixement salarial supera la productivitat. El Govern també està aplicant mesures per millorar la productivitat, centrant-se en empreses de nova creació enfocades a la tecnologia i el comerç electrònic.

Agència de traducció Català-Estonià

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Estònia? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Estonià… Oferim serveis de traducció tècnica Estonià-Català, traducció legal Estonià-Català, traducció de llocs web Estonià-Català, o traducció de subtítols Estonià-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Estonià a Estònia i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.