Finlàndia

Idiomes que es parlen a Finlàndia: Finès.

Creixement del PIB: 2,8%
PIB per càpita: $ 45.700
Balança comercial / Producte Interior Brut: 0,7%
Població: 5.500.000 habitants
Deute públic / PIB: 61%
Taxa d'atur: 8,5%
Inflació: 0,8%

Economia de Finlàndia

Finlàndia té una economia altament industrialitzada, en gran mesura de lliure mercat, amb un PIB per càpita gairebé tan alt com el d'Àustria i els Països Baixos i lleugerament superior al d'Alemanya i Bèlgica. El comerç és important, ja que les exportacions representen més d'un terç del PIB en els últims anys. El govern està obert a la inversió estrangera i aplica mesures per atreure-la. Finlàndia és competitiva en el sector manufacturer, especialment en els sectors de la fusta, els metalls, l'enginyeria, les telecomunicacions i l'electrònica. Finlàndia destaca en exportació de tecnologia, així com en la promoció d'empreses de nova creació en els sectors de la tecnologia de la informació i les comunicacions, els jocs, la tecnologia neta i la biotecnologia. Amb excepció de la fusta i diversos minerals, Finlàndia depèn de les importacions de matèries primeres, energia i alguns components de productes manufacturats. Pel seu clima fred, l'agricultura es limita a l'autoabastiment de productes bàsics. La silvicultura, una important indústria d'exportació, proporciona una ocupació secundària per a la població rural.

Finlàndia va arribar a ser una de les economies més rendibles de la UE abans de 2009, i els seus bancs i mercats financers van evitar el pitjor de la crisi financera mundial. No obstant això, la desacceleració mundial va afectar durament a les exportacions i a la demanda interna en aquest any, el que va provocar una contracció de l'economia de Finlàndia entre 2012 i 2014. La recessió va afectar a les finances de les administracions públiques i a la ràtio de deute.

L'economia va tornar a créixer el 2016, registrant un augment de l'1,9% del PIB abans de créixer un estimat del 3,3% el 2017, recolzat per un fort augment de la inversió, el consum privat i les exportacions netes. Els economistes finlandesos esperen que el PIB creixi un 2-3% en els propers anys. Els principals desafiaments de Finlàndia seran reduir l'alt cost de la mà d'obra i augmentar la demanda de les seves exportacions. Al juny de 2016, el govern va promulgar un Pacte de Competitivitat destinat a reduir els costos laborals, augmentar les hores treballades i introduir més flexibilitat en el sistema de negociació salarial. Com a resultat, el creixement dels salaris es va mantenir pràcticament estable en 2017. El Govern també està tractant de reformar el sistema d'atenció de la salut i els serveis socials. A llarg termini, Finlàndia haurà de fer front al ràpid envelliment de la població i a la disminució de la productivitat en les indústries tradicionals que amenacen la competitivitat, la sostenibilitat fiscal i el creixement econòmic.

Agència de traducció Català-Finès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Finlàndia? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Finès… Oferim serveis de traducció tècnica Finès-Català, traducció legal Finès-Català, traducció de llocs web Finès-Català, o traducció de subtítols Finès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Finès a Finlàndia i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.