"https://esmedo.es/wp-content/themes/Divi/js/html5.js" type="text/javascript"> 8) ]> ang="ca" prefix="og: https://ogp.me/ns#"> ang="ca" prefix="og: https://ogp.me/ns#"> Com és la situació econòmica en Galícia? Com és la situació econòmica en Galícia?

Galícia

Idiomes que es parlen a Galícia: Gallec.

Galícia, amb capital a Santiago de Compostel·la, està situada al nord-oest d'Espanya. Amb una superfície de 29.574 km 2 i 2,71 milions d'habitants el 2017, és la cinquena regió espanyola per població, i representa el 5,8% del total. La zona més densament poblada i la població més jove es troba a la costa oest.

El procés de gentrificació es veu afavorit pels importants moviments migratoris entre províncies, però especialment cap a altres parts d'Espanya i cap a l'estranger.

Hi ha importants diferències entre la zona est i oest, a més de la densitat de població. El teixit empresarial es concentra principalment a les províncies occidentals (la Corunya i Pontevedra), i la major part són petites empreses del sector serveis. En termes de R+D+I, Galícia es troba entre les regions més innovadores del país.

Segons Eurostat, el 2016 Galícia va generar 58,4 mil milions d’euros de PIB. El PIB per càpita va ser de 23.900.

En termes de valor afegit brut (VAB) el 2016, el sector terciari representava el 51,7% del total, seguit del sector secundari, que representava el 42,8%, i el sector primari, que representava el 5,4% restant. El turisme experimenta un ràpid creixement, amb un augment constant en els últims anys, especialment a causa de la popularitat del Camí de Santiago. Les inversions en R+D també està guanyant en importància i dinamisme, mentre que la moda s'està convertint en un dels vaixells insígnia de la regió amb un reconeixement mundial, sobretot pel grup Inditex.

El sector metal·lúrgic, enfocat a la indústria automotriu i naviliera, també és molt important. Per exemple, el sector naval s'està recuperant lentament d'una profunda crisi gràcies a la diversificació cap a altres àrees com l'oci, la vigilància i la pesca d'altura. La producció de roques ornamentals també està augmentant el seu valor afegit a nivell internacional.  L'energia, especialment la renovable, també és important a la regió, especialment l'eòlica i hidràulica. El 2015, la capacitat d'autoabastiment en electricitat i calor era del 52,6%, mentre que l'eòlica representava el 28,5%. També cal tenir en compte la biomassa i el biogàs, així com el bioetanol (Institut Enerxético Gallego - INEGA). El sector primari presenta grans diferències. Tot i que el sector lacti presenta algunes dificultats, la viticultura està experimentat un creixement significatiu.
L'economia es concentra en el sector serveis, especialment el comerç, el transport i l'hostaleria, però tots els sectors estan experimentant un creixement positiu.

El 2017, la taxa d'atur era del 15,7%, sent les dones i els joves els més afectats. Aquesta xifra és inferior a la mitjana nacional, del 17,2%, però molt superior a la mitjana de la UE, que era del 7,6% aquest mateix any.

Agència de traducció Català-Gallec

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Galícia? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Gallec… Oferim serveis de traducció tècnica Gallec-Català, traducció legal Gallec-Català, traducció de llocs web Gallec-Català, o traducció de subtítols Gallec-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Gallec a Galícia i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.