Hongria

Idiomes que es parlen a Hongria: Hongarès.

Creixement del PIB: 4%
PIB per càpita: $ 14.200
Balança comercial / Producte Interior Brut: 3,2%
Població: 9.800.000 habitants
Deute públic / PIB: 74%
Taxa d'atur: 4,2%
Inflació: 2,4%

Economia d'Hongria

Hongria ha passat de ser una economia de planificació centralitzada a una economia de mercat amb una renda per càpita d'aproximadament dos terços de la mitjana de la UE-28. No obstant això, en els últims anys el Govern s'ha implicat més en la gestió de l'economia. Budapest ha aplicat polítiques econòmiques poc ortodoxes per impulsar el consum de les llars, i ha depès de projectes de desenvolupament finançats per la UE per generar creixement. Després de la caiguda del comunisme el 1990, Hongria va experimentar un descens de les exportacions i de l'ajuda financera de l'antiga Unió Soviètica. Hongria es va embarcar en una sèrie de reformes econòmiques, incloent-hi la privatització de les empreses estatals i la reducció dels programes de despesa social. Hongria va passar d'una economia planificada a una economia impulsada pel mercat, i va reorientar la seva economia cap al comerç amb Occident.

Aquests esforços van contribuir a estimular el creixement, atreure inversions i reduir la càrrega del deute i el dèficit fiscal d'Hongria. Malgrat aquestes reformes, les condicions de vida de l'hongarès mitjà es van deteriorar a mesura que la inflació augmentava i la desocupació arribava als dos dígits. Les condicions van millorar lentament en els anys noranta, quan les reformes es van fer realitat i es va accelerar el creixement de les exportacions. Les polítiques econòmiques impulsades durant aquesta dècada van contribuir a l'adhesió d'Hongria a la Unió Europea el 2004. Hongria encara no s'ha adherit a la zona euro.

Hongria va patir una contracció econòmica històrica com a resultat de l'alentiment econòmic mundial en 2008-09, al caure la demanda d'exportacions i el consum intern, el que el va portar a implantar un paquet d'ajudes financeres de l'FMI i la UE. Des de 2010, el govern ha fet marxa enrere en moltes reformes econòmiques i ha adoptat un enfocament més populista cap a la gestió econòmica. El govern ha afavorit les indústries nacionals i les empreses vinculades al govern a través de la legislació, la regulació i les adquisicions públiques.

El 2011 i 2014, Hongria va nacionalitzar els fons de pensions privats, el que va expulsar del sistema als proveïdors de serveis financers, però també va ajudar a Hongria a reduir el seu deute públic i el seu dèficit pressupostari per sota del 3% del PIB, ja que les posteriors contribucions a les pensions s'han canalitzat al fons de pensions gestionat per l'Estat. El deute públic d'Hongria (74,5% del PIB) segueix sent elevat en comparació amb la dels països de la UE d'Europa Central. El creixement real del PIB ha estat sòlid en els últims anys a causa de l'augment del finançament de la UE, a la major demanda d'exportacions hongareses per part de la UE i al repunt del consum intern de les llars.

Per impulsar encara més el consum de les llars abans de les eleccions de 2018, el govern va augmentar gradualment els salaris mínims i els salaris del sector públic, va reduir els impostos sobre aliments i serveis, va reduir l'impost sobre la renda de les persones físiques del 16 % al 15%, i va implantar un impost societari del 9% per a les petites i mitjanes empreses, i per a les grans empreses. El creixement real del PIB es va alentir en 2016 a causa d'una disminució cíclica del finançament de la UE, però va augmentar fins al 3,8% el 2017, quan el Govern va prefinaciar projectes finançats per la UE abans de les eleccions de 2018. Els desafiaments econòmics sistèmics inclouen la corrupció generalitzada, l'escassetat de mà d'obra impulsada pel declivi demogràfic i la migració, la pobresa generalitzada a les zones rurals, la vulnerabilitat als canvis en la demanda d'exportacions i la gran dependència de les importacions de energia de Rússia.

Agència de traducció Català-Hongarès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Hongria? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Hongarès… Oferim serveis de traducció tècnica Hongarès-Català, traducció legal Hongarès-Català, traducció de llocs web Hongarès-Català, o traducció de subtítols Hongarès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Hongarès a Hongria i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.