Irlanda

Idiomes que es parlen a Irlanda: Irlandès, Anglès.

Creixement del PIB: 7,2%
PIB per càpita: $ 69.300
Balança comercial / Producte Interior Brut: 8,5%
Població: 5.100.000 habitants
Deute públic / PIB: 69%
Taxa d'atur: 6,7%
Inflació: 0,3%

Economia d'Irlanda

Irlanda és una economia petita, moderna i dependent de comerç. Va ser un dels primers 12 països de la UE en què va circular l'euro l'1 de gener del 2002. El creixement mitjà del PIB va ser del 6% en el període 1995-2007, però l'activitat econòmica va caure bruscament durant la crisi financera mundial, i el col·lapse del seu mercat immobiliari nacional i de la indústria de la construcció en el període 2008-2011. A conseqüència d'una forta reducció d'ingressos i del dèficit pressupostari pels intents d'estabilitzar el seu fràgil sector bancari, el Govern irlandès va introduir una sèrie de pressupostos draconians en 2009. Aquestes mesures no van ser suficients per estabilitzar les finances públiques d'Irlanda.

El 2010, el dèficit pressupostari va arribar al 32,4%del PIB, el major dèficit del món, com a percentatge del PIB. A finals de 2010, el govern de Cowen va acordar un paquet de préstecs de 92.000 milions de dòlars de la UE i l'FMI per ajudar a Dublín a recapitalitzar el sector bancari d'Irlanda, i evitar l'impagament del seu deute sobirà. Al març de 2011, el govern de Kenny va intensificar les mesures d'austeritat per complir els objectius de dèficit del programa de rescat d'Irlanda de l'FMI i la UE. A la fi de 2013, Irlanda va abandonar formalment el seu programa de rescat de la UE-FMI, aprofitant l’estricte compliment dels objectius de reducció del dèficit i de l'èxit en el refinançament d'una gran quantitat de deute relacionat amb la banca. El 2014, l'economia es va recuperar ràpidament. A la fi de 2014, el govern va introduir un pressupost fiscalment neutre, marcant la fi del programa d'austeritat. El creixement continu de la recaptació tributària ha permès al govern reduir alguns impostos i augmentar la despesa pública, mantenint al mateix temps els seus objectius de reducció de dèficit.

El 2015, el creixement del PIB va superar el 26%. El creixement es va moderar fins al voltant del 4,1% el 2017, però la recuperació de l'economia va contribuir a reduir el dèficit al 0,6% del PIB. Després del col·lapse del sector de la construcció i la caiguda de la despesa dels consumidors i de la inversió empresarial durant la crisi econòmica de 2008-11, el sector de les exportacions, dominat per les multinacionals estrangeres, s'ha convertit en un component imprescindible de l'economia irlandesa. El baix impost de societats d'Irlanda, del 12,5%, i un talentós grup de treballadors d'alta tecnologia han estat alguns dels factors clau per fomentar la inversió empresarial. Uns laxos requisits de residència fiscal van fer d'Irlanda una destinació ideal per a les empreses internacionals que desitjaven pagar menys impostos o, en el cas de les multinacionals nord-americanes, evitar impostos als Estats Units.

El 2014, enmig d'una creixent pressió internacional, el govern irlandès va anunciar que introduiria gradualment lleis fiscals més estrictes, tancant així el buit legal. L'economia irlandesa va seguir creixent en 2017 i es preveu que ho farà fins al 2019, recolzada per un fort sector exportador, un fort creixement de l'ocupació i una baixa inflació. El Govern ha d'abordar ara les preocupacions sobre el reescalfament i la possible pèrdua de competitivitat. Els majors riscos per a l'economia són la sortida del Regne Unit de la Unió Europea ( "Brexit"), els possibles canvis en les polítiques fiscals internacionals que podrien afectar els ingressos d'Irlanda i les pressions sobre el comerç mundial.

Agència de traducció Català-Irlandès, Anglès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Irlanda? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Irlandès, Anglès… Oferim serveis de traducció tècnica Irlandès, Anglès-Català, traducció legal Irlandès, Anglès-Català, traducció de llocs web Irlandès, Anglès-Català, o traducció de subtítols Irlandès, Anglès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Irlandès, Anglès a Irlanda i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.

Promoción -10%

Consigue tu cupón con un 10% de descuento en tu primer encargo de traducción. Canjéalo en nuestro formulario online.

¡Gracias! Pronto recibirás tu cupón de descuento.