Israel

Idiomes que es parlen a Israel: Hebreu.

Creixement del PIB: 3,3%
PIB per càpita: $ 40.300
Balança comercial / Producte Interior Brut: 2,9%
Població: 8.400.000 habitants
Deute públic / PIB: 61%
Taxa d'atur: 4,2%
Inflació: 0.2%

Economia d'Israel

Israel té una economia de lliure mercat tecnològicament avançada. Els diamants tallats, els equips d'alta tecnologia i els productes farmacèutics es troben entre les seves principals exportacions. Les principals importacions inclouen petroli cru, gra, matèries primeres i equipament militar. Israel sol registrar dèficits comercials considerables, que es compensen amb el turisme i altres exportacions de serveis, així com amb importants entrades d'inversió estrangera. Entre 2004 i 2013, el creixement mitjà va ser de gairebé el 5% anual, liderat per les exportacions. La crisi financera mundial de 2008-09 va provocar una breu recessió a Israel, però el país va entrar en crisi amb una sòlida base, després d'anys d'una política fiscal prudent i amb un sector bancari resistent.

L'economia d'Israel també va resistir la primavera àrab de 2011, ja que els seus llaços comercials fora de l'Orient Mitjà van aïllar a la seva economia dels efectes indirectes. La desacceleració de la demanda interna i internacional, i la disminució de la inversió com a resultat de la inseguretat a Israel, van reduir el creixement del PIB a una mitjana d'aproximadament el 2,8% anual durant el període 2014-17. Els jaciments de gas natural descoberts davant de les costes d'Israel a partir de 2009 han millorat les perspectives d'assegurament energètic d'Israel. Els jaciments de Tamar i Leviatan van ser alguns dels majors descobriments de gas natural a alta mar del món en l'última dècada.

Les qüestions polítiques i normatives han retardat el desenvolupament de l'enorme jaciment de Leviatan, però la producció de Tamar ha suposat un augment del 0,8% del PIB d'Israel el 2013 i del 0,3% el 2014. Israel, un dels països de l'OCDE amb major proveïment de carbó, genera al voltant del 57% de la seva energia a partir del carbó, i només el 2,6% a partir de fonts renovables.

La desigualtat d'ingressos, els alts preus de l'habitatge i els productes bàsics continuen sent motiu de preocupació per a molts israelians. La desigualtat d'ingressos i les taxes de pobresa d'Israel es troben entre les més altes dels països de l'OCDE, i hi ha una percepció generalitzada entre la població que un petit nombre de "magnats" posseeixen un control similar al d'un càrtel sobre els principals sectors de l'economia. Els funcionaris del govern han demanat reformes per impulsar l'oferta d'habitatge, i augmentar la competència en el sector bancari per atendre aquestes demandes públiques. Tot i la necessitat de reformes, la restringida oferta d'habitatges segueix afectant els israelians més joves que volen comprar casa.

Els aranzels i les barreres no aranzelàries, juntament amb els preus garantits i els aranzels duaners per als agricultors, van mantenir alts els preus dels aliments el 2016. S'espera que el consum privat impulsi el creixement fins al 2018, i que els consumidors es beneficiïn d'una inflació baixa i d'una moneda forta. A llarg termini, Israel s'enfronta a problemes estructurals, incloent baixes taxes de participació laboral per als seus segments socials de més ràpid creixement: les comunitats ultraortodoxes i els àrab-israelians. A més, el sector tecnològic basat en el coneixement, molt avançat i competitiu a nivell mundial, dóna feina només a un 8% de la població activa, mentre que la resta treballa principalment en la indústria manufacturera i els serveis, sectors que s'enfronten a pressions salarials a la baixa a causa de la competència mundial.

La despesa en educació continua sent baix en comparació amb la majoria de la resta de països de l'OCDE, amb un PIB per càpita similar.

Agència de traducció Català-Hebreu

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Israel? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Hebreu… Oferim serveis de traducció tècnica Hebreu-Català, traducció legal Hebreu-Català, traducció de llocs web Hebreu-Català, o traducció de subtítols Hebreu-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Hebreu a Israel i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.