Letònia

Idiomes que es parlen a Letònia: Letó.

Creixement del PIB: 4,5%
PIB per càpita: $ 15.600
Balança comercial / Producte Interior Brut: -0,8%
Població: 1.900.000 habitants
Deute públic / PIB: 36%
Taxa d'atur: 8,7%
Inflació: 2,9%

Economia de Letònia

Letònia és una economia petita i oberta, amb unes exportacions que constitueixen més de la meitat del PIB. Per la seva ubicació geogràfica, els serveis de transports estan molt desenvolupats, juntament amb la fusta i el processament de la fusta, l'agricultura, els productes alimentaris, la fabricació de maquinària i la indústria electrònica. La corrupció continua sent un problema per atraure inversió estrangera directa. La baixa taxa de natalitat i la disminució de la població de Letònia són reptes importants per a la seva vitalitat econòmica a llarg termini. L'economia letona va experimentar un creixement del PIB superior a l'10% anual durant 2006-07, però va entrar en una greu recessió el 2008 com a resultat d'un dèficit insostenible de la balança per compte corrent i d'una gran exposició al deute enmig de la desacceleració de l'economia mundial.

Impulsat pel col·lapse del segon banc, el PIB va caure més d'un 14% el 2009 i, tot i el fort creixement registrat des de 2011, l'economia va tornar als nivells anteriors a la crisi en termes reals fins a 2017. La forta inversió i el consum, impulsat per l'augment dels salaris, van contribuir al fet que l'economia creixés més d'un 4% el 2017, mentre que la inflació es va elevar al 3%. Els continus augments de la competitivitat i la inversió seran fonamentals per mantenir el creixement econòmic, especialment a la llum de les tendències demogràfiques desfavorables, inclosa l'emigració de treballadors qualificats, i d'un dels nivells més elevats de desigualtat d'ingressos de la UE.

Després de la crisi de 2008-2009, l'FMI, la UE i altres donants internacionals van oferir ajuda financera a Letònia com a part d'un acord per defensar la vinculació a l'euro a canvi del compromís del Govern amb mesures d'austeritat estrictes. El programa FMI/UE va finalitzar satisfactòriament el desembre de 2011, encara que les mesures d'austeritat van imposar grans costos socials. La majoria de les empreses, els bancs i els béns immobiliaris han estat privatitzats, encara que l'Estat segueix tenint importants participacions en algunes grans empreses, entre elles el 80% de la companyia aèria nacional letona. Letònia es va incorporar oficialment a l'Organització Mundial del Comerç al febrer de 1999 i a la UE al maig de 2004. Letònia també es va unir a la zona euro el 2014 y a l'OCDE el 2016.

Agència de traducció Català-Letó

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Letònia? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Letó… Oferim serveis de traducció tècnica Letó-Català, traducció legal Letó-Català, traducció de llocs web Letó-Català, o traducció de subtítols Letó-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Letó a Letònia i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.

Promoción -10%

Consigue tu cupón con un 10% de descuento en tu primer encargo de traducción. Canjéalo en nuestro formulario online.

¡Gracias! Pronto recibirás tu cupón de descuento.