Lituània

Idiomes que es parlen a Lituània: Lituà.

Creixement del PIB: 3,9%
PIB per càpita: $ 16.700
Balança comercial / Producte Interior Brut: 0,8%
Població: 2.800.000 habitants
Deute públic / PIB: 40%
Taxa d'atur: 7,1%
inflació: 3,7%

Economia de Lituània

Després que el país declarés la seva independència de la Unió Soviètica el 1990, Lituània es va enfrontar al desfasament que suposa canviar d'una economia planificada a una economia de lliure mercat. Les polítiques d'estabilització macroeconòmica, inclosa la privatització de la majoria de les empreses estatals, i el ferm compromís amb un sistema monetari van conduir a una economia oberta i de ràpid creixement i a l'augment de la demanda dels consumidors. La inversió estrangera i el finançament de la UE van ajudar a fer aquest canvi.

Lituània es va incorporar a l'OMC al maig de 2001, a la UE el maig de 2004 i a la zona euro al gener de 2015, i actualment està treballant per completar el full de ruta d'adhesió a l'OCDE, que va rebre al juliol de 2015. El 2017 es va unir al Grup de Treball de l'OCDE en matèria de Suborn, un pas important en el procés d'adhesió a l'OCDE. L'economia lituana es va veure greument afectada per la crisi financera mundial de 2008-09, però s'ha recuperat i s'ha convertit en una de les economies de més ràpid creixement de la UE. L'augment de les exportacions, la inversió i el creixement dels salaris van ajudar l'economia a créixer un 3,6% el 2017. El 2015, Rússia era el major soci comercial de Lituània, seguit de Polònia, Alemanya i Letònia.

El comerç de béns i serveis entre els Estats Units i Lituània va ser de 2.200 milions de dòlars. Lituània va obrir una terminal de gas natural liquat autofinançada al gener de 2015, proporcionant el primer subministrament de gas natural no rus als Estats bàltics i reduint la dependència de Lituània del gas rus d'un 100% a aproximadament un 30% en 2016. L'actual recuperació de Lituània es basa en millorar la situació empresarial, especialment mitjançant la liberalització de la legislació laboral, i millorant la competitivitat i les exportacions, que es veuen obstaculitzades per l'alentiment econòmic a la UE i Rússia. A més, la fugida de joves altament capacitats està provocant una escassetat de mà d'obra qualificada, cosa que, juntament amb el ràpid envelliment de la població, podria empitjorar les finances públiques i limitar el creixement a llarg termini.

Agència de traducció Català-Lituà

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Lituània? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Lituà… Oferim serveis de traducció tècnica Lituà-Català, traducció legal Lituà-Català, traducció de llocs web Lituà-Català, o traducció de subtítols Lituà-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Lituà a Lituània i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.

Promoción -10%

Consigue tu cupón con un 10% de descuento en tu primer encargo de traducción. Canjéalo en nuestro formulario online.

¡Gracias! Pronto recibirás tu cupón de descuento.