Mèxic

Idiomes que es parlen a Mèxic: Castellà.

Creixement del PIB: 2%
PIB per càpita: $ 8.900
Balança comercial / Producte Interior Brut: -1,7%
Població: 126.000.000
Deute públic / PIB: 54%
Taxa d'atur: 3,4%
Inflació: 6%

Economia de Mèxic

L'economia mexicana, amb un valor de 2,4 bilions de dòlars (l'onzena més gran de món) s'ha enfocat cada vegada més cap a la manufacturació, des que entrés en vigor, el 1994, el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica de Nord (TLCAN). L'ingrés per càpita és aproximadament un terç el dels Estats Units, però la distribució dels ingressos segueix sent molt desigual. Mèxic s'ha convertit en el segon mercat d'exportació més gran d'Estats Units, i en la tercera font d'importacions. El 2017, el comerç bilateral de béns i serveis va superar els 623.000 milions de dòlars. Mèxic té tractats de lliure comerç amb 46 països, i més del 90% del seu comerç estan sota tractats de lliure comerç.
El 2012, Mèxic va formar l'Aliança del Pacífic amb el Perú, Colòmbia i Xile.

L'actual govern de Mèxic, encapçalat pel president Enrique Pena Nieto, ha posat èmfasi en les reformes econòmiques, aprovant i implementant una àmplia legislació de reforma energètica, financera, fiscal i de telecomunicacions, entre d'altres, amb l'objectiu de millorar la competitivitat i el creixement econòmic de l'economia mexicana. Des del 2015, Mèxic ha dut a terme subhastes públiques de drets d'exploració de petroli i gas, i contractes de generació d'energia elèctrica a llarg termini. Mèxic també ha expedit permisos per a la importació, distribució i venda al per menor de productes refinats de petroli en el sector privat, en un esforç per atreure la inversió privada al sector energètic i impulsar la producció.

Des del 2013, el creixement econòmic de Mèxic s’ha mantingut en un 2% anual, per sota de les expectatives del sector privat. Es preveu que el creixement es mantingui per sota del potencial, donada la caiguda de la producció de petroli, la debilitat dels preus del petroli, qüestions estructurals com la baixa productivitat, l'alta desigualtat, una sub-economia que dóna feina a més de la meitat de la mà d'obra, la debilitat de l'estat de dret i la corrupció. L'economia de Mèxic segueix sent vulnerable a la incertesa que envolta el futur del TLCAN (ja que els Estats Units és el seu principal soci comercial i els dos països comparteixen cadenes de subministrament), i a possibles canvis en les polítiques nacionals després de la presa de possessió d'un nou president al desembre de 2018.

Agència de traducció Català-Castellà

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Mèxic? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Castellà… Oferim serveis de traducció tècnica Castellà-Català, traducció legal Castellà-Català, traducció de llocs web Castellà-Català, o traducció de subtítols Castellà-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Castellà a Mèxic i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.