Noruega

Idiomes que es parlen a Noruega: Noruec.

Creixement del PIB: 1,9%
PIB per càpita: $ 75.500
Balança comercial / Producte Interior Brut: 5,5%
Població: 5.400.000 habitants
Deute públic / PIB: 37%
Taxa d'atur: 4,2%
Inflació: 1,9%

Economia de Noruega

Noruega té una economia estable amb un actiu sector privat, un important sector estatal i una àmplia cobertura de la seguretat social. Noruega va optar per abandonar la UE en un referèndum celebrat al novembre de 1994. No obstant això, com a membre de l'Espai Econòmic Europeu, Noruega participa parcialment en el mercat únic de la UE i contribueix considerablement al pressupost de la UE. El país posseeix importants recursos naturals, com petroli i gas, bancs de peixos, boscos i minerals.

Noruega és un dels principals productors i el segon exportador mundial de productes de la mar, després de la Xina. El govern administra els recursos petroliers del país amb una àmplia legislació. El sector petrolier proporciona al voltant del 9% dels llocs de treball, el 12% del PIB, el 13% dels ingressos de l'estat i el 37% de les exportacions, segons dades oficials. Noruega és un dels principals exportadors de petroli del món, encara que la producció de petroli està gairebé un 50% per sota del seu punt àlgid el 2000. Per contra, la producció de gas s'ha més que duplicat des de l'any 2000.

Tot i que la producció de petroli és històricament baixa, va augmentar en 2016 per tercer any consecutiu a causa de la major producció dels jaciments existents i a l'entrada en funcionament de nous jaciments. La producció nacional d'electricitat de Noruega depèn gairebé exclusivament de l'energia hidroelèctrica. Anticipant-se a les possibles disminucions en la producció de petroli i gas, Noruega estalvia ingressos estatals procedents de les activitats del sector petrolier en el major fons sobirà del món, valorat en més d'1 bilió de dòlars a finals de 2017. Per ajudar a equilibrar el pressupost federal cada any, el govern segueix una "normativa fiscal", que estableix que la despesa dels ingressos provinents del petroli i de les inversions dels fons hauria d'indicar la taxa de rendiment real esperada del fons, una quantitat que estima que és sostenible en el temps.

Al febrer del 2017, el govern va revisar a la baixa la taxa de rendibilitat esperada per al fons, del 4% al 3%. Després d'un sòlid creixement del PIB en el període 2004-2007, l'economia es va desaccelerar en 2008 i es va contraure el 2009, abans de tornar a un creixement moderat i positiu entre 2010 i 2017. L'economia noruega s'ha anat ajustant als baixos preus de l'energia, com ho demostra el creixement de la mà d'obra i l'ocupació a 2017. El creixement del PIB va ser del voltant de l'1,5% el 2017, impulsat en gran mesura per la demanda interna, que s'ha vist impulsada pel repunt del mercat laboral i les polítiques de suport fiscal. S'espera que el creixement econòmic es mantingui constant o millori lleugerament en els propers anys.

Agència de traducció Català-Noruec

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Noruega? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Noruec… Oferim serveis de traducció tècnica Noruec-Català, traducció legal Noruec-Català, traducció de llocs web Noruec-Català, o traducció de subtítols Noruec-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Noruec a Noruega i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.