País Basc

Idiomes que es parlen a País Basc: Euskera.

El País Basc, amb capital a Vitòria-Gasteiz, es troba al nord d'Espanya. Limita a l'oest amb Cantàbria i amb la província de Burgos, al nord amb el mar Cantàbric, a l'est amb França i Navarra i al sud amb La Rioja (riu Ebre). Consta de tres províncies: Araba, Guipúscoa i Biscaia, amb un total de 251 municipis. Té una superfície de 7.230 km 2 i es van censar 2.167.323 habitants el 2017. La seva densitat de població és força elevada, amb unes 300 persones/km2. El País Basc és actualment una de les regions més riques d'Espanya.

El País Basc concentra a una part important de la indústria d'Espanya. El (PIB) el 2016 va ser de 68.817.000 d'euros, el més alt dels últims anys. Segons Eurostat (2018), el 2016 va registrar un PIB per càpita per poder adquisitiu (EPA) de 35.300, valor molt superior a la mitjana nacional (26.700).
El sector serveis genera el 63% del PIB a preus de mercat, mentre que la indústria genera el 29,9% (dels quals les indústries manufactureres representen el 26,3%), la construcció el 5,9% i l'agricultura i la pesca el 0,8%. La taxa d'atur el 2017 va ser del 11,3% (Espanya: 17,2%; Europa: 7,6%), el que correspon a 115.300 persones, la xifra més baixa des de 2013. La taxa d'atur juvenil va augmentar del 19,5% el 2008 al 41,4% el 2015.
Des de principis del segle XX, l'economia del País Basc s'ha basat en la manufactura. El 2016, la indústria manufacturera representava el 46,7% del valor afegit brut industrial (VAB) i el 25,4% del PIB total. No obstant això, la crisi econòmica de 2008 va tenir un impacte negatiu en les activitats manufactureres de la regió, provocant un canvi estructural en els percentatges abans esmentats.

La producció industrial és diversa. Totes les activitats derivades del l'metall, com la producció d’acer i de maquinària, són molt importants. No obstant això, altres sectors com la indústria química i petroquímica i les refineries també són ressenyables, ja que representen una part molt significativa del PIB de la regió. Per resumir, els sectors industrials més forts de l'economia basca són la maquinària, l'aeronàutica i l'energia. Les noves tecnologies i els projectes en recerca i desenvolupament (R + D) estan adquirint gran rellevància, a l'igual que els parcs tecnològics. Les empreses basques fabriquen una gran varietat de béns de producció, béns duradors i altres productes intermedis.

Agència de traducció Català-Euskera

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a País Basc? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Euskera… Oferim serveis de traducció tècnica Euskera-Català, traducció legal Euskera-Català, traducció de llocs web Euskera-Català, o traducció de subtítols Euskera-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Euskera a País Basc i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.