Polònia

Idiomes que es parlen a Polònia: Polonès.

Creixement del PIB: 4,7%
PIB per càpita: $ 13.800
Balança comercial / Producte Interior Brut: 0,3%
Població: 38.400.000 habitants
Deute públic / PIB: 51%
Taxa d'atur: 4,9%
Inflació: 2%

Economia de Polònia

Polònia és la sisena economia més gran de la UE i és un país atractiu per a les empreses, amb polítiques macroeconòmiques molt sòlides. Des de 1990, Polònia ha seguit una política de liberalització econòmica. Durant la recessió econòmica de 2008-09, Polònia va ser l'únic país de la UE que va evitar una recessió, en part a causa de la laxa política fiscal del govern combinada amb el compromís de frenar la despesa a mig termini.

Polònia és el major receptor de fons de desenvolupament de la UE i la seva assignació cíclica pot tenir un impacte significatiu en la taxa de creixement econòmic. L'economia polonesa va tenir un bon comportament durant el període 2014-17, amb una taxa de creixement del PIB real superior al 3%, en part a causa dels augments de la despesa social del Govern que han contribuït a accelerar el creixement impulsat pels consumidors. No obstant això, des de 2015, Polònia aplica noves restriccions comercials i impostos a sectors econòmics dominats per l'estranger, com la banca i les assegurances, l'energia i l'atenció sanitària, que han atenuat la confiança dels inversors i han augmentat el control del govern sobre algunes empreses. El govern va reduir l'edat de jubilació el 2016. El govern va introduir nous impostos i va impulsar el compliment tributari per compensar l'augment del cost dels programes de despesa social i alleujar la pressió a l'alça sobre el dèficit pressupostari.

Algunes agències de qualificació creditícia estimen que Polònia corre el risc de superar en els propers anys el límit del 3% del PIB de la UE sobre els dèficits pressupostaris, el que podria afectar el seu accés a fons de la UE. Es preveu que l'economia polonesa tingui un bon comportament en els propers anys, en part a causa d'un augment cíclic que preveu l'ús dels fons de desenvolupament de la UE i a la continuïtat i solidesa de la despesa de les llars. Polònia s'enfronta a diversos reptes, entre ells resoldre deficiències en la infraestructura viària i ferroviària, l'entorn empresarial, la rigidesa del codi laboral, el sistema de tribunals mercantils, la burocràcia governamental i el costós sistema tributari, especialment per als empresaris. Altres reptes a llarg termini inclouen la diversificació energètica de Polònia, l'enfortiment de les inversions en innovació, recerca i desenvolupament, així com evitar la sortida de joves polonesos qualificats cap a altres Estats membres de la UE.

Agència de traducció Català-Polonès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Polònia? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Polonès… Oferim serveis de traducció tècnica Polonès-Català, traducció legal Polonès-Català, traducció de llocs web Polonès-Català, o traducció de subtítols Polonès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Polonès a Polònia i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.