República Txeca

Idiomes que es parlen a República Txeca: Txec.

Creixement del PIB: 4,3%
PIB per càpita: $ 20.400
Balança comercial / Producte Interior Brut: 1,1%
Població: 10.700.000 habitants
Deute públic / PIB: 35%
Taxa d'atur: 2,9%
Inflació: 2,4%

Economia de la República Txeca

La República Txeca és una economia de mercat pròspera que compta amb una de les taxes de creixement del PIB més altes i amb els nivells d'atur més baixos de la UE. La seva dependència de les exportacions fa que el creixement econòmic sigui vulnerable a les contraccions de la demanda externa. Les exportacions txeques representen al voltant del 80% del PIB i consisteixen principalment en automòbils, la major indústria de país.

La República Txeca es va adherir a la UE el 2004, però encara no s'ha adherit a la zona euro. Si bé la corona txeca ajuda a la República Txeca a fer front als xocs externs, va ser una de les monedes amb major rendiment del món el 2017, revaloritzant-se aproximadament un 16% en relació amb el dòlar nord-americà després que el banc central (Banc Nacional Txec - BNC) posés fi al seu límit sobre el valor de la divisa a principis d'abril de 2017, que venia mantenint des de novembre de 2013. El BNC va pujar les taxes a l'agost i novembre de 2017 per fer front a les creixents pressions inflacionistes provocades pel fort creixement econòmic i la rigidesa del mercat laboral.

Des que va arribar al poder el 2014, el nou govern ha emprès algunes reformes per intentar reduir la corrupció, atreure inversions i millorar els programes de benestar social, el que podria ajudar a augmentar els ingressos del govern i millorar les condicions de vida dels txecs. El govern va introduir, al desembre de 2016, un sistema d'informació fiscal en línia destinat a reduir l'evasió fiscal i augmentar els ingressos.

El Govern també té previst eliminar la rigidesa del mercat laboral per millorar el clima empresarial, facilitar els procediments de contractació amb millors pràctiques de la UE i augmentar els salaris. La baixa taxa d'atur del país ha provocat un augment constant dels salaris, i el govern s'enfronta a la pressió de les empreses perquè es permeti una major immigració de treballadors qualificats, almenys d'Ucraïna i dels països veïns d'Europa central. Entre els desafiaments a llarg termini es troben afrontar el ràpid envelliment de la població, l'escassetat de treballadors qualificats, el retard del sistema educatiu, el finançament d'un sistema insostenible de pensions i d'atenció sanitària, i la diversificació del sector manufacturer cap a una economia del coneixement basada en l'alta tecnologia i en els serveis.

Agència de traducció Català-Txec

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a República Txeca? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Txec… Oferim serveis de traducció tècnica Txec-Català, traducció legal Txec-Català, traducció de llocs web Txec-Català, o traducció de subtítols Txec-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Txec a República Txeca i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.