Suïssa

Idiomes que es parlen a Suïssa: Italià, Francès, Alemany.

Creixement del PIB: 1,7%
PIB per càpita: $ 80.200
Balança comercial / Producte Interior Brut: 9,8%
Població: 8.300.000 habitants
Deute públic / PIB: 42%
Taxa d'atur: 3,2%
Inflació: 0,5%

Economia de Suïssa

Suïssa, un país neutral, té una economia de mercat pròspera i moderna amb un baix nivell d'atur, una mà d'obra altament qualificada i un PIB per càpita dels més alts del món. L'economia suïssa es beneficia d'un sector de serveis molt desenvolupat, liderat pels serveis financers, i d'una indústria manufacturera especialitzada en la producció d'alta tecnologia i basada en el coneixement. La seva estabilitat econòmica i política, un sistema jurídic transparent, les seves infraestructures, uns mercats de capitals eficients i els seus baixos tipus impositius fan de Suïssa una de les economies més competitives del món.

Els suïssos han adaptat en gran mesura les seves pràctiques econòmiques a les de la UE per accedir al mercat únic de la Unió i millorar la competitivitat internacional de país. No obstant això, continua havent cert proteccionisme comercial, en particular en el seu petit sector agrícola. El destí de l'economia suïssa està estretament lligat al dels seus veïns de la zona euro, que compra la meitat de les exportacions suïsses. La crisi financera mundial de 2008, i la consegüent recessió econòmica el 2009, van paralitzar la demanda d'exportacions suïsses i van fer que entrés en recessió. Durant aquest període, el Banc Nacional Suís (BNS) va aplicar una política de tipus d'interès zero per impulsar l'economia, així com per evitar l'apreciació del franc, i l'economia suïssa va començar a recuperar-se en 2010.

No obstant això, la crisi del deute sobirà als països veïns de l'eurozona, sumada a la inestabilitat econòmica a Rússia i en altres economies d'Europa de l'Est, va impulsar la demanda del franc suís per part dels inversors que buscaven una moneda refugi. Al gener de 2015, el Banc Nacional de Suïssa va abandonar la vinculació del franc suís a l'euro, enredant els mercats mundials de divises i convertint la intervenció activa el Banc Nacional de Suïssa en un segell necessari de l'actual política monetària suïssa. El Banc Nacional de Suïssa ha mantingut la seva política de tipus d'interès zero i ha dut a terme importants intervencions en el mercat per evitar una major apreciació del franc suís, però els parlamentaris li han instat a fer més per afeblir la moneda. La fortalesa del franc ha fet que les exportacions suïsses siguin menys competitives, i ha debilitat les perspectives de creixement de país. El creixement del PIB va caure per sota del 2% anual entre 2011 i 2017.

En els últims anys, Suïssa ha respost a la creixent pressió dels països veïns i dels socis comercials perquè es reformin les seves lleis sobre el secret bancari, i ha acceptat ajustar-se a les normes de l'OCDE sobre assistència administrativa en matèria fiscal, inclosa l'evasió fiscal. El Govern suís també ha renegociat els seus acords de doble imposició amb nombrosos països, inclosos els Estats Units, per incorporar les normes de l'OCDE.

Agència de traducció Català-Italià, Francès, Alemany

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Suïssa? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Italià, Francès, Alemany… Oferim serveis de traducció tècnica Italià, Francès, Alemany-Català, traducció legal Italià, Francès, Alemany-Català, traducció de llocs web Italià, Francès, Alemany-Català, o traducció de subtítols Italià, Francès, Alemany-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Italià, Francès, Alemany a Suïssa i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.