Taiwan

Idiomes que es parlen a Taiwan: Xinès.

Creixement del PIB: 2,9%
PIB per càpita: $ 24.300
Balança comercial / Producte Interior Brut: 14,5%
Població: 23.500.000 habitants
Deute públic / PIB: 36%
Taxa d'atur: 3,8%
Inflació: 1,1%

Economia de Taiwan

Taiwan té una economia capitalista dinàmica que és impulsada en gran mesura per la manufactura industrial, i especialment per les exportacions de productes electrònics, maquinària i petroquímics. Aquesta forta dependència de les exportacions exposa a l'economia a les fluctuacions de la demanda mundial. L'aïllament diplomàtic de Taiwan, la baixa taxa de natalitat, el ràpid envelliment de la població i la creixent competència amb la Xina i altres mercats d'Àsia i el Pacífic representen grans desafiaments a llarg termini. Després de l'històric Acord Marc de Cooperació Econòmica (AECI) signat amb la Xina al juny de 2010, Taiwan va signar al juliol de 2013 un acord de lliure comerç amb Nova Zelanda, el primer que signa Taipei amb un país amb el qual no manté relacions diplomàtiques. Al novembre d'aquest any, va signar un pacte comercial amb Singapur. No obstant això, s'han estancat els components de seguiment de l'ECFA, inclòs un acord signat sobre el comerç de serveis i les negociacions sobre el comerç de mercaderies i la resolució de litigis.

A principis de 2014, el govern va cedir a la demanda pública i va proposar una nova llei que regeix la supervisió dels acords entre banda i banda de l'Estret, abans que s'implementin acords addicionals amb la Xina. El poder legislatiu encara no ha votat sobre aquesta legislació, el que deixa incert el futur de la ECFA. La Presidenta Tsai, des que va assumir el càrrec al maig de 2016, ha promogut una major integració econòmica amb el Sud i el Sud-est Asiàtic mitjançant la iniciativa de la Nova Política de Southbound. També ha expressat el seu interès en que Taiwan s'uneixi a l'Associació transpacífica, així com als acords comercials bilaterals amb socis com els Estats Units. És probable que aquestes obertures hagin contribuït a augmentar les exportacions totals de Taiwan, que van augmentar un 11% durant el primer semestre de 2017, impulsades per la forta demanda de semiconductors.

La taxa global de fecunditat de Taiwan, de poc més d'un fill per dona, es troba entre les més baixes del món, el que augmenta la perspectiva d'escassetat de mà d'obra, la caiguda de la demanda interna i la disminució dels ingressos fiscals. La població de Taiwan envelleix ràpidament, i s'espera que el nombre de persones majors de 65 anys representi gairebé el 20% de la població total de l'illa en 2025. L'illa té un superàvit comercial amb sectors econòmics, incloent la Xina i els Estats Units, i les seves reserves de divises són les cinquenes més grans del món, per darrere de la Xina, Japó, Aràbia Saudita i Suïssa. El 2006, la Xina va superar els Estats Units i es va convertir en la segona font d'importacions de Taiwan després del Japó. Xina és també el destí número u de l'illa per a la inversió estrangera directa. Des de 2009, Taiwan ha flexibilitzat gradualment les normes que regeixen la inversió xinesa i també ha assegurat un major accés al mercat per als seus inversors en el continent.

A l'agost de 2012, el Banc Central de Taiwan va signar amb el seu homòleg xinès un memoràndum d'entesa (MOU) sobre la liquidació de divises entre banda i banda de l'Estret. El MOU permet la implantació directa del renminbi xinès (RMB) i del nou dòlar de Taiwan a banda i banda de l'Estret, el que ha ajudat a Taiwan a convertir-se en un centre local de RMB. L'estrenyiment dels vincles econòmics amb el continent ofereix oportunitats per a l'economia de Taiwan, però també planteja problemes, ja que les diferències polítiques segueixen sense resoldre's i el creixement econòmic de la Xina s'està alentint.

L'administració de la presidenta Tsai ha fet pocs progressos en els assumptes econòmics interns que es perfilaven en gran mesura quan va ser escollida, incloent-hi preocupacions sobre els salaris estancats, els alts preus de l'habitatge, la desocupació juvenil, la seguretat laboral i la seguretat financera . Tsai ha impulsat el comerç amb el sud i el sud-est asiàtic, el que pot ajudar a aïllar l'economia de Taiwan d'una caiguda en la demanda continental, en cas que el creixement de la Xina es desacceleri el 2018.

Agència de traducció Català-Xinès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Taiwan? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Xinès… Oferim serveis de traducció tècnica Xinès-Català, traducció legal Xinès-Català, traducció de llocs web Xinès-Català, o traducció de subtítols Xinès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Xinès a Taiwan i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.