Què és un proxy de traducció (III)

Localització, Tecnologia

Què hi ha darrere de la tecnologia dels proxies?

En les dues primeres parts d’aquest post hem explicat què és un proxy de traducció i quins avantatges ofereix als traductors i creadors de contingut a l’hora de traduir un lloc web. Ara intentarem respondre alguns dubtes sobre l’ús d’aquestes plataformes de traducció basades en proxies.

On es guarden les traduccions? És segur?

ESmedo Traduccions i Serveis Web guarda les seves traduccions en el núvol de Google. No és gens estrany. Des de fa uns anys és possible contractar servidors de Google.  L’anomenat cloud computing consisteix a emmagatzemar dades en servidors remots de grans proveïdors com Google o Amazon. La plataforma de Google Cloud es basa en la infraestructura de Google, una de les més segures del mercat.

Qui es queda amb les traduccions?

Totes les traduccions són propietat dels creadors de contingut, i poden descarregar-se en qualsevol moment en el format més convenient, normalment XLIFF o XML.

Què passa si la plataforma que ofereix el servei desapareix?

Un dels temors més recurrents és que si “t’enganxa” una agència o proveïdor i el contingut de la web no està en els servidors de l’empresa, les traduccions es perdran si passa alguna cosa amb el proveïdor. Qualsevol empresa pot tancar o fallir, també l’empresa on allotgem el nostre web. Atès que les traduccions poden descarregar-se sempre que vulguem, mai les perdrem i estaran en un lloc segur.

És cert que les eines online empobreixen el treball dels traductors?

Les plataformes de traducció online no són bones ni dolentes per si mateixes. Tampoc la resta de tecnologies d’ajuda a la traducció. El que sí hauria de preocupar-nos són les “fàbriques” de traduccions que imposen als traductors tarifes cada vegada més miserables i que desprestigien la professió. A ESmedo Traduccions i Serveis Web oferim traduccions de qualitat. Però si voleu fer vosaltres mateixos les traduccions, us oferim la tecnologia per fer-ho. Vosaltres decidiu. Amb la nostra plataforma de traducció web online, podreu fer un recompte del nombre de paraules, extreure el contingut i traduir, o bé sol·licitar també els nostres serveis de traducció professional. Vosaltres decidiu.

Promoción -10%

Consigue tu cupón con un 10% de descuento en tu primer encargo de traducción. Canjéalo en nuestro formulario online.

¡Gracias! Pronto recibirás tu cupón de descuento.