Idioma txec

El txec (Čeština) pertany al grup eslau occidental de la família de les llengües indoeuropees. És parlat per uns 9,2 milions de persones a la República Txeca. Trobem comunitats txeques expatriades a Àustria, Bulgària, Canadà, Israel, Polònia, Romania, Eslovàquia, Ucraïna i Estats Units. La població mundial de parlants de txec s'estima en uns 9,5 milions.

El txec és afí a l'eslovac. De fet, els parlants de txec i eslovac solen entendre’s sense problemes.

Dialectes del txec

El txec té una sèrie de dialectes mútuament comprensibles:

  • Bohemi Central
  • Txec-moravià
  • Hanak
  • Lach
  • Bohemi nord-oriental
  • Bohemi sud-occidental

Hi ha una creixent influència mútua entre el txec literari i el txec comú, de manera que les principals diferències que queden entre les dues varietats tenen a veure amb la pronunciació i la morfologia (estructura interna de les paraules), més que amb la sintaxi i el vocabulari.

Parlants de txec

El txec és l'idioma oficial de la República Txeca. El dialecte de Praga, capital de país, constitueix la base del txec estàndard. El txec estàndard és l'idioma utilitzat per l'Administració, el sistema acadèmic, els mitjans de comunicació i les editorials. S'utilitza juntament amb el txec comú, la llengua parlada col·loquialment.

Agència de traducció castellà<>català<>txec

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’idioma txec, potser t’interessi saber que oferim serveis professionals de traducció tant català-txec com txec-català.

Has pensat alguna vegada en els potencials clients als quals podries arribar si tinguessis el teu WordPress en txec? Si estàs planificant la teva estratègia comercial per a aquest idioma, un dels canals més efectius són els vídeos. Si publiques regularment contingut audiovisual en català a YouTube o Vimeo, la incorporació de Subtítols en txec és molt més fàcil del que t’imagines. La nostra empresa de traducció castellà-català-txec fa servir les últimes tecnologies en traducció assistida per ordinador per oferir-te la millor qualitat i els millors preus. Si necessites un Traductor financer txec-català o un Traductor legal txec-català, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres tarifes i condicions.