Eslovènia

Idiomes que es parlen a Eslovènia: Eslovè.

Creixement del PIB: 5%
PIB per càpita: $ 23.600
Balança comercial / Producte Interior Brut: 7,1%
Població: 2.100.000 habitants
Deute públic / PIB: 74%
Taxa d'atur: 6,6%
Inflació: 1,4%

Economia d'Eslovènia

Amb una excel·lent infraestructura, una mà d'obra ben formada i una ubicació estratègica entre els Balcans i Europa Occidental, Eslovènia té un dels PIB per càpita més alts d'Europa Central, tot i haver patit una perllongada recessió en el període 2008-09 com a conseqüència de la crisi financera mundial. Eslovènia va adoptar l'Euro l'1 de gener de 2007, i ha experimentat una transició política i econòmica estable. Al març de 2004, Eslovènia va esdevenir el primer país en transició que va passar de ser prestatari a ser soci donant en el Banc Mundial. El 2007, Eslovènia va ser convidada a iniciar el procés d'adhesió a l'OCDE i es va convertir en membre el 2012. Entre 2014 i 2016, el creixement en les exportacions, a causa de la forta demanda en els principals mercats europeus, va impulsar el creixement anual del PIB per sobre del 2,3%. El creixement va arribar al 5,0% el 2017 i es preveu que s'acosti o arribi al 5% el 2018.

Les taxes elevades d’atur van caure per sota del 5,5% a principis de 2018, gràcies a les fortes exportacions i a l'augment de l'consum que va impulsar la demanda de mà d'obra. La consolidació fiscal mitjançant l'augment de la recaptació d'impostos i de les cotitzacions a la seguretat social probablement donarà lloc a un pressupost equilibrat en 2019. El govern del primer ministre Cerar, que va entrar al setembre de 2014, es va comprometre a seguir endavant amb els compromisos de privatitzar un grup selecte d'empreses estatals, racionalitzar la despesa pública i estabilitzar encara més el sector bancari. No obstant això, els esforços per privatitzar el sector bancari eslovè, en gran mesura de titularitat estatal, s'han estancat enmig de la preocupació per una disputa sobre els dipòsits de moneda estrangera de l'era iugoslava.

Agència de traducció Català-Eslovè

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Eslovènia? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Eslovè… Oferim serveis de traducció tècnica Eslovè-Català, traducció legal Eslovè-Català, traducció de llocs web Eslovè-Català, o traducció de subtítols Eslovè-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Eslovè a Eslovènia i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.