Corea del sud

Idiomes que es parlen a Corea del sud: Coreà.

Creixement del PIB: 3,1%
PIB per càpita: $ 29.700
Balança comercial / Producte Interior Brut: 5,1%
Població: 51.400.000 habitants
Deute públic / PIB: 40%
Taxa d'atur: 3,7%
Inflació: 1,9%

Economia de Corea del Sud

Després de la guerra de 1950-53 amb Corea del Nord, Corea del Sud va ressorgir com una de les històries d'èxit econòmic més notables del segle XX, convertint-se en només unes dècades en una societat desenvolupada, connectada globalment i d'alta tecnologia. En la dècada de 1960, el PIB per càpita era comparable amb els nivells dels països més pobres del món. El 2004, el PIB de Corea de Sud va superar el bilió de dòlars.

A partir de la dècada de 1960, sota la presidència de Park Chung-hee, el govern va promoure la importació de matèries primeres i tecnologia, va encoratjar l'estalvi i la inversió per sobre del consum, va mantenir els salaris baixos i va aportar recursos a les indústries orientades a l'exportació, que segueixen sent importants per a l'economia. El creixement va augmentar gràcies a aquestes polítiques, i amb freqüència va aconseguir xifres de dos dígits en els decennis de 1960 i 1970. El creixement es va moderar gradualment en els anys noranta a mesura que l'economia madurava, però es va mantenir prou fort com per impulsar Corea del Sud a les files de les economies avançades de l'OCDE el 1997. Aquestes polítiques també van contribuir a l'aparició de conglomerats chaebol de propietat familiar com Daewoo, Hyundai i Samsung, que van mantenir les seves posicions dominants fins i tot quan el govern va afluixar el control sobre l'economia enmig dels canvis polítics de les dècades de 1980 i 1990.

La crisi financera asiàtica de 1997-98 va colpejar durament les empreses de Corea del Sud per la seva excessiva dependència dels préstecs a curt termini, i el PIB va caure finalment un 7% el 1998. Corea del Sud va abordar les difícils reformes econòmiques posteriors a la crisi, inclosa la reestructuració d'alguns chaebols, l'augment de la flexibilitat del mercat laboral i l'obertura a més inversions i importacions estrangeres. Aquestes mesures van conduir a una recuperació econòmica relativament ràpida. Corea del Sud també va començar a expandir la seva xarxa d'acords de lliure comerç per ajudar a impulsar les exportacions i des de llavors ha implementat 16 acords de lliure comerç amb 58 països (inclosos Estats Units i la Xina) que cobreixen més de les tres quartes parts del PIB mundial. El 2017, l'elecció de President Moon Jae-in va comportar un augment de la confiança dels consumidors, en part a causa dels seus esforços per augmentar els salaris i la despesa pública. Aquests factors, juntament amb el creixement de les exportacions, van impulsar PIB real a més del 3%, tot i les interrupcions en el comerç de Corea del Sud amb la Xina pel desplegament d'un sistema de defensa antimíssils dels EUA a Corea de Sud.

Des de 2018, Corea del Sud s'enfronta a una desacceleració gradual del creixement econòmic (en el rang del 2-3%), cosa freqüent en les economies avançades. Això es podria compensar parcialment amb els esforços per fer front als desafiaments que planteja el ràpid envelliment de la població, la inflexibilitat del mercat laboral, el domini dels chaebols i la forta dependència de les exportacions. Els problemes socioeconòmics també persisteixen, i inclouen l'augment de la desigualtat, la pobresa entre els ancians, l'alt atur juvenil, les llargues jornades laborals, la baixa productivitat dels treballadors i la corrupció.

Agència de traducció Català-Coreà

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Corea del sud? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Coreà… Oferim serveis de traducció tècnica Coreà-Català, traducció legal Coreà-Català, traducció de llocs web Coreà-Català, o traducció de subtítols Coreà-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Coreà a Corea del sud i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.