Hong Kong

Idiomes que es parlen a Hong Kong: Xinès.

Creixement del PIB: 3,8%
PIB per càpita: $ 46.200
Balança comercial / Producte Interior Brut: 4,3%
Població: 7.200.000
Taxa d'atur: 3,1%
Inflació: 1,5%

Economia de Hong Kong

Hong Kong té una economia de lliure mercat, altament dependent del comerç i les finances internacionals. El comerç de béns i serveis, inclosa la important participació de les reexportacions, és aproximadament quatre vegades més gran que el PIB. Hong Kong no imposa aranzels sobre les mercaderies importades, i només recapta impostos especials sobre quatre productes bàsics, ja siguin importats o produïts localment: alcohol pur, tabac, petroli i alcohol metílic. No hi ha quotes ni lleis de dúmping. Hong Kong segueix vinculant estretament la seva moneda amb el dòlar nord-americà, i manté un acord signat el 1983. L'excés de liquiditat, els baixos tipus d'interès i l'escassetat d'habitatges han fet que els preus de les cases a Hong Kong pugin ràpidament.

La població amb ingressos baixos i mitjans tenen cada vegada més problemes per trobar un habitatge assequible. L'economia oberta de Hong Kong l'ha deixat exposada a la situació econòmica mundial. La seva contínua dependència del comerç i de la inversió estrangera la fa vulnerable a la volatilitat dels mercats financers mundials i a una desacceleració de l'economia mundial. La Xina continental ha estat durant molt temps el major soci comercial de Hong Kong, i representa prop de la meitat del comerç total de Hong Kong. Els recursos naturals de Hong Kong són limitats, i els aliments i matèries primeres s’han d'importar. Després de la flexibilització del govern xinès per viatjar, el nombre de turistes continentals que van visitar el territori va augmentar dels 4,5 milions el 2001 als 47,3 milions el 2014, superant en nombre als visitants de tots els altres països junts. Després d'aconseguir el seu punt màxim el 2014, el total de turistes va baixar un 2,5% el 2015 i un 4,5% el 2016. El sector turístic va repuntar el 2017, amb un augment del 3,2% en el nombre de visitants, fins als 58.470.000. Els turistes de la Xina continental van ascendir a 44.450.000, el que representa el 76% del total.

El Govern de Hong Kong està promovent la Regió Administrativa Especial (RAE) com a centre comercial preferent per a la internacionalització del renminbi (RMB). Els residents de Hong Kong poden establir comptes d'estalvi en RMB; s'han emès bons corporatius i del govern xinès en RMB a Hong Kong; es permet la liquidació d'operacions en RMB i s'han llançat per primera vegada a Hong Kong plans d'inversió com ara el Programa d'Inversors Institucionals Estrangers Qualificats de Renminbi (RQFII). No obstant això, les activitats del RMB a l'estranger van patir un revés, després que el Banc Popular de la Xina modifiqués la fórmula per fixar la taxa de paritat central a l'agost de 2015. Els dipòsits en RMB a Hong Kong van caure d'1 bilió de RMB a finals de 2014 a 559.000 milions de RMB a la fi de 2017, mentre que la liquidació d'operacions en RMB gestionada pels bancs a Hong Kong també es va reduir de 6,8 bilions de RMB el 2015 a 3,9 bilions de RMB el 2017.
Hong Kong també s'ha establert com el principal mercat borsari per a les empreses xineses que volen cotitzar a l'estranger. El 2015, les empreses de la Xina continental representaven prop del 50% de les empreses que cotitzaven a la Borsa de Valors de Hong Kong, i representaven gairebé el 66% de la capitalització borsària del mercat. Durant l'última dècada, a mesura que la indústria manufacturera de Hong Kong es va traslladar al continent, la seva indústria de serveis ha crescut ràpidament. En 2014, Hong Kong i la Xina van signar un nou acord per aconseguir la liberalització del comerç de serveis a la província de Guangdong, en el marc de l'Acord d'Associació Econòmica Més Estreta (CEPA), adoptat el 2003 per forjar vincles més estrets entre Hong Kong i el continent. Les noves mesures, que van entrar en vigor al març de 2015, inclouen una llista negativa i una clàusula per a un tractament més favorable.

Basant-se l' Acord de Guangdong, l'Acord sobre el Comerç de Serveis signat al novembre de 2015 va reforçar encara més la liberalització, inclosa l'ampliació de l'aplicació de la majoria de les mesures pilot de liberalització de Guangdong a tot el territori continental; la reducció de les mesures restrictives de la llista negativa i la inclusió de mesures en les llistes positives per als serveis transfronterers, així com per als serveis culturals i de telecomunicacions. Al juny de 2017, es va signar l'Acord d'Inversió i l'Acord de Cooperació Econòmica i Tècnica (Acord Ecotech) en el marc de la CECOP. La integració econòmica de Hong Kong amb el continent segueix sent més evident en el sector bancari i financer. Iniciatives com el Hong Kong-Xangai Stock Connect, el Hong Kong-Shenzhen Stock Connect, the Mutual Recognition of Funds i el Bond Connect són passos importants cap a l'obertura dels mercats de capitals de la Xina continental, i han reforçat el paper de Hong Kong com el principal mercat offshore de RMB de la Xina. Les autoritats de Hong Kong també estan estudiant altres plans de connexió, com l'ETF Connect (per a productes de fons negociats en borsa). En 2017, Carrie LAM, Directora Executiva, va anunciar plans per augmentar la despesa governamental en recerca i desenvolupament, educació i innovació tecnològica amb l'objectiu d'estimular el creixement econòmic continuat mitjançant una major diversificació del sector.

Agència de traducció Català-Xinès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Hong Kong? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Xinès… Oferim serveis de traducció tècnica Xinès-Català, traducció legal Xinès-Català, traducció de llocs web Xinès-Català, o traducció de subtítols Xinès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Xinès a Hong Kong i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.