Brasil

Idiomes que es parlen a Brasil: Portuguès.

Creixement del PIB: 1%
PIB per càpita: $ 9.800
Balança comercial / Producte Interior Brut: -0,5%
Població: 208.800.000 habitants
Deute públic / PIB: 84%
Taxa d'atur: 12,8%
Inflació: 3,4%

Economia del Brasil

Brasil és la vuitena economia del món, tot i que s'està recuperant de la seva recessió de 2015 i 2016, considerada la pitjor en la història de país. El 2017, el PIB del Brasil va créixer un 1%, la inflació va caure a mínims històrics del 2,9% i el Banc Central va rebaixar les taxes d'interès de referència d'un 13,75% el 2016 al 7%. L'economia s'ha vist afectada negativament per diversos escàndols de corrupció que involucren a empreses privades i funcionaris del Govern, incloent el judici polític i la condemna de l'expresidenta Dilma Rousseff a l'agost de 2016.

Les sancions contra les empreses implicades (algunes de les més grans del Brasil) han limitat les seves oportunitats de negoci, produint un efecte dòmino en els negocis i contractistes associats, però creant oportunitats perquè les empreses estrangeres entrin en el que havia estat un mercat tancat.

L'administració Temer ha posat en marxa una sèrie de reformes fiscals i estructurals per restaurar la credibilitat en les finances públiques. El Congrés va aprovar una llei al desembre de 2016 per limitar la despesa pública. El creixement de la despesa pública havia empès el deute públic al 73,7% el PIB a finals de 2017, davant de més del 50% el 2012. El govern també va impulsar projectes d'infraestructures, com les subhastes de petroli i gas natural, en part per augmentar els ingressos. Altres reformes econòmiques, propostes en 2016, tenen com a objectiu reduir les barreres a la inversió estrangera i millorar les condicions laborals.

Les polítiques per millorar la mà d'obra i el sector industrial brasiler, com els requisits de contingut local, han impulsat l'ocupació, però a costa de la inversió. Brasil és membre de l'Mercat Comú del Sud (Mercosur), un bloc comercial que inclou a Argentina, Paraguai i Uruguai. La participació de Veneçuela en l'organització va ser suspesa a l'agost de 2017. Després de les crisis financeres asiàtica i russa, el Mercosur va adoptar una postura proteccionista per protegir-se de la volatilitat dels mercats exteriors. En l'actualitat està negociant acords de lliure comerç amb la Unió Europea i Canadà.

Agència de traducció Català-Portuguès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Brasil? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Portuguès… Oferim serveis de traducció tècnica Portuguès-Català, traducció legal Portuguès-Català, traducció de llocs web Portuguès-Català, o traducció de subtítols Portuguès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Portuguès a Brasil i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.