Espanya

Idiomes que es parlen a Espanya: Castellà.

Creixement del PIB: 3%
PIB per càpita: $ 28.200
Balança comercial / Producte Interior Brut: 1,9%
Població: 49.300.000 habitants
Deute públic / PIB: 98%
Taxa d'atur: 17,2%
Inflació: 2%

Economia d'Espanya

Després d'una prolongada recessió que va començar el 2008 arran de la crisi financera mundial, Espanya va marcar el quart any complet de creixement econòmic positiu el 2017, amb una activitat econòmica que va superar el màxim anterior a la crisi, degut en gran mesura a l'augment del consum privat. La crisi financera del 2008 va interrompre un període de 16 anys consecutius de creixement econòmic a Espanya, donant lloc a una contracció econòmica que va durar fins a finals de 2013. En aquest any, el govern va reforçar amb èxit el seu sector bancari en dificultats (fortament exposat al col·lapse del boom immobiliari espanyol) amb l'ajuda d'un programa de reestructuració i recapitalització finançat per la UE. Fins el 2014, la contracció dels préstecs bancaris, l'austeritat fiscal i l'elevat atur van limitar el consum i la inversió interns. La taxa d'atur va augmentar d'un mínim del 8% el 2007 a més del 26% el 2013, però les reformes laborals van provocar una modesta reducció al 16,4% el 2017. L'alt nivell d'atur va afectar a les finances públiques espanyoles, ja que la despesa en prestacions socials va augmentar, mentre que els ingressos fiscals van disminuir.

El dèficit pressupostari d'Espanya va assolir un màxim del 11,4% del PIB el 2010, però Espanya va reduir gradualment el dèficit a l'entorn del 3,3% del PIB el 2017. El deute públic ha augmentat substancialment, del 60,1% del PIB el 2010 a gairebé el 96,7% el 2017. El fort creixement de les exportacions va contribuir a que el compte corrent d’Espanya registrés un superàvit el 2013 per primera vegada des de 1986 i a sostenir el creixement econòmic d'Espanya. L'augment de la productivitat laboral i la devaluació interna, resultant de la moderació dels costos laborals i la reducció de la inflació, han millorat la competitivitat de les exportacions espanyoles i han generat un interès dels inversors estrangers en l'economia, restablint els fluxos de IED. El 2017, un Govern espanyol en minoria va limitar la seva capacitat per implementar controvertides reformes laborals, de pensions, de salut, tributàries i educatives.

La Comissió Europea espera que el Govern compleixi amb el seu objectiu de dèficit pressupostari per 2017, i preveu que el creixement econòmic previst per 2018 ajudarà el Govern a complir el seu objectiu de dèficit. El cost dels préstecs a Espanya s'ha reduït notablement des del seu màxim a mitjans de 2012, i l'augment de l'activitat econòmica ha generat un modest nivell d'inflació, del 2% el 2017.

Agència de traducció Català-Castellà

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Espanya? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Castellà… Oferim serveis de traducció tècnica Castellà-Català, traducció legal Castellà-Català, traducció de llocs web Castellà-Català, o traducció de subtítols Castellà-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Castellà a Espanya i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.