Regne Unit

Idiomes que es parlen a Regne Unit: Anglès.

Creixement del PIB: 1,7%
PIB per càpita: $ 39.700
Balança comercial / Producte Interior Brut: -3,8%
Població: 65.000.000 habitants
Deute públic / PIB: 88%
Taxa d'atur: 4%
Inflació: 7%

Economia del Regne Unit

El Regne Unit, potència comercial i financera, és la tercera economia més gran d'Europa després d'Alemanya i França. La seva agricultura és intensiva, altament mecanitzada i eficient segons les normes europees. Produeix gairebé el 60% de les seves necessitats alimentàries amb menys del 2% de mà d'obra.

El Regne Unit posseeix importants recursos de carbó, gas natural i petroli, però les seves reserves de petroli i gas natural estan disminuint. El Regne Unit importa energia des de 2005. Els serveis, en particular la banca, les assegurances i els serveis a empreses, són els principals motors de creixement del producte interior brut britànic. Per la seva banda, la indústria manufacturera ha perdut importància, però segueix representant prop del 10% de la producció econòmica. El 2008, la crisi financera mundial va afectar especialment a l'economia, a causa de la importància del seu sector financer.

La caiguda dels preus de l'habitatge, l'elevat deute dels consumidors i la desacceleració econòmica mundial van agreujar els problemes econòmics del Regne Unit, empenyent a l'economia a la recessió en la segona meitat de 2008 i impulsant al Govern (laborista) de llavors a aplicar una sèrie de mesures per estimular l'economia i estabilitzar els mercats financers.

El 2010, apressada pels creixents nivells de dèficit públic i deute, el llavors govern de coalició de Cameron (entre conservadors i demòcrates liberals) va iniciar un programa d'austeritat, que ha continuat sota el govern conservador. No obstant això, el dèficit segueix sent un dels més alts del G7, situant-se en el 3,6% del PIB el 2017. El Regne Unit s'ha compromès a reduir el seu impost de societats del 20% al 17% per al 2020. El Regne Unit tenia una càrrega de deute del 90,4% el PIB a finals de 2017. L'economia del Regne Unit ha iniciat una desacceleració des del referèndum del Brexit al juny de 2016. Una depreciació sostinguda de la lliura esterlina ha incrementat els preus al consum i a la producció, el que ha repercutit en la despesa dels consumidors sense estimular un augment significatiu de les exportacions.

El Regne Unit manté una àmplia relació comercial amb altres membres de la UE gràcies a la seva pertinença al mercat únic. Els observadors econòmics han advertit que la sortida posarà en perill la seva posició com a centre de serveis financers d'Europa. La Primera Ministra May està buscant una nova relació comercial "profunda i especial" amb la UE després de la sortida del Regne Unit. No obstant això, els economistes dubten que el Regne Unit pugui conservar els avantatges de l'adhesió a la UE sense cap tipus d'obligació. S'espera que el Regne Unit abandoni oficialment la UE el 2020.

Agència de traducció Català-Anglès

Estàs pensant en ampliar mercat i vendre els teus productes també a Regne Unit? La nostra empresa de traducció està especialitzada en traduccions de qualsevol tipus de contingut entre Castellà-Català-Anglès… Oferim serveis de traducció tècnica Anglès-Català, traducció legal Anglès-Català, traducció de llocs web Anglès-Català, o traducció de subtítols Anglès-Català. Els nostres traductors professionals coneixen bé com es parla l’idioma Anglès a Regne Unit i sempre tindràs la seguretat que el teu missatge arriba correctament a tots els usuaris d’aquest territori.